Actualitzat 02/08/2014 11:14

Catalunya decidirà a finals d'any si crear una prestació mínima per a 34.000 famílies vulnerables

La consellera de Bienestar Social y Familia, Neus Munté
EUROPA PRESS

Munté veu amb bons ulls compactar prestacions després d'un estudi exhaustiu

BARCELONA, 2 ago. (EUROPA PRESS) -

La Generalitat preveu tenir llest a final d'aquest any un mapa de totes les prestacions socials disponibles per als catalans, tot i que procedeixin de diferents instàncies, amb la finalitat d'ordenar les existents i decidir sobre la inclusió d'altres de noves com la de 465 euros mensuals per a al voltant de 34.000 famílies amb fills o dependents a càrrec.

Així ho ha explicat en una entrevista d'Europa Press la consellera de Benestar Social i Família de la Generalitat, Neus Munté, que ha anunciat que el setembre crearà una taula de treball per promoure una instantània de les prestacions i analitzar la petició per a famílies vulnerables elevada pel ple de la pobresa al Parlament i la Taula del Tercer Sector en una recent cimera bilateral presidida pel president Artur Mas.

La consellera ha garantit que l'últim trimestre d'aquest any el departament tindrà aquest mapa "per analitzar les necessitats cobertes i quina possibilitat hi ha, atenent a la demanda, de compactar i alinear totes les prestacions".

Ha citat prestacions que vénen de l'Estat com pensions i atur; de la Generalitat com la renda mínima d'inserció, les ajudes amb fills a càrrec, infància en risc, dependència, extutelats i ajudes d'urgència, a més d'altres relacionades amb l'àmbit de l'habitatge i que arriben des d'instàncies locals.

"El que no estem en disposició de fer és de treure'ns de la màniga uns recursos que ara mateix no existeixen", ha dit la consellera sobre la reclamació d'una renda garantida de ciutadania, amb un impacte econòmic valorat en 2.000 milions d'euros.

Es tracta d'una xifra comparable al pressupost de Benestar Social el 2014 i també al muntant econòmic del qual disposaria el Govern si hagués tingut un sostre de dèficit més just, ha observat la consellera, que ha remarcat que això no és una excusa per eludir el debat.

Ha vist amb bons ulls la possibilitat de compactar prestacions, com va demanar el Tercer Sector Social l'any passat, així com el consell assessor del Govern en polítiques familiars, perquè "a Catalunya existeixen una sèrie de prestacions i serveis que vénen a donar cobertura a necessitats bàsiques de les persones sense ingressos amb fills a càrrec i situació de dependència".

"DIFICULTATS AFEGIDES"

De tota manera, ha citat les "dificultats afegides" que suposa dur a terme aquesta compactació perquè totes elles responen a normatives legals sobre serveis socials o la renda mínima d'inserció, ha exemplificat.

"Això no és d'un dia per a un altre, però per a això estem els governs i els parlaments", ha defensat la consellera, que ha abundat en la necessitat de tenir una foto de les prestacions.

La Taula del Tercer Sector Social, que representa a més de 4.000 entitats socials catalanes, va urgir a començament de juliol a Mas i Munté a treballar per a un gran acord contra la pobresa, més enllà de mesures puntuals.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés