Publicat 15/02/2019 18:28

Catalunya culmina el pla de prevenció del malbaratament alimentari amb 133 projectes

Fruita, aliments (recurs)
BAYER - Archivo

BARCELONA, 15 febr. (EUROPA PRESS) -

La Generalitat ha culminat el Pla d'acció de prevenció del malbaratament alimentari a Catalunya, que recull 133 projectes en dos anys, segons ha anunciat aquest divendres el director de l'Agncia Catalana de Residus (ARC), Josep Maria Tost.

Ha explicat que el pla, elaborat en el marc del projecte Ecowaste4food i finanat pel programa de cooperació interregional Interreg Europe, agrupa 47 empreses, entitats socials, universitats i administracions públiques.

Proposa reduir el malbaratament d'aliments des del sector primari a les persones consumidores, passant per la indústria agroalimentria, el transport, la distribució i la comercialització, a més de la manipulació i la restauració.

Parteix d'un model de governana compartida amb accions que han de servir per augmentar el coneixement d'aquest mbit i impulsar projectes concrets per prevenir en origen el malbaratament.

El pla pot ser la base per a l'acció futura a Catalunya en aquest mbit així com una "valuosa aportació" al debat sobre futures prioritats dels Fons Europeus de Desenvolupament Regional que s'abordar aquest any.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés