Publicat 07/10/2020 15:41CET

Catalunya confina 2.261 grups escolars des del començament de curs

La secretària d'Educació Núria Conca i el de Salut Marc Ramentol, en roda de premsa
@EDUCACIOCAT

BARCELONA, 7 oct. (EUROPA PRESS) -

Els centres educatius catalans han confinat des de l'inici de curs un total de 2.261 grups escolars, un 3% dels quals hi ha en el sistema, i dels quals ja se n'han desconfinat 1.096, ha explicat aquest dimecres en roda de premsa la secretària general d'Educació, Núria Cuenca, acompanyada del de Salut, Marc Ramentol.

Un total de 1.165 grups es troben confinats aquest dimecres, 26.353 alumnes i 1.433 professionals educatius, i Cuenca ha assenyalat que esperen que en els propers set dies es puguin desconfinar 900 grups més.

La secretària d'Educació ha dit que la valoració de les primeres quatre setmanes de curs és "positiva" i que, al seu parer, evidencien que les mesures que s'han pres són les correctes i que la tendència dels els grups confinats és a la baixa.

Cuenca ha defensat que les escoles ajuden a prevenir, a tallar possibles cadenes de transmissió i a transmetre valors, però ha dit que no ens podem relaxar perquè la situació epidemiològica a Catalunya no és bona: "Aquesta crisi la superarem amb les escoles obertes", ha remarcat.

El pic de grups estables confinats es va produir a finals de la tercera setmana de curs, amb aproximadament 1.300 grups, i el d'alumnes confinats també va ser en aquestes dates amb uns 29.000 escolars.

El secretari de Salut ha explicat que durant les tres primeres setmanes de curs es van fer unes 100.000 PCR a persones del cens escolar, que es divideixen entre les que s'han fet fora de l'escola per casos simptomàtics o contactes estrets no escolars, i les que s'han dut a terme dins de l'àmbit escolar, com en els cribratges als centres.

Ha assenyalat que el patró és que en totes les etapes educatives el percentatge de positivitat és inferior quan es fan els cribratges en l'àmbit escolar, per la qual cosa ha sostingut que l'escola continua sense ser una font important de contagi: "Quan busquem dins de les escoles, trobem molts menys casos que fora", ha afegit.

Tant Ramentol com Cuenca han sostingut que, segons les dades, no s'ha produït una afectació superior als instituts que a les escoles.

Ramentol ha remarcat que més del 90% de positius es comuniquen en les primeres 24 hores de realització de la prova, i ha remarcat que Salut ha engegat un nou vehicle de comunicació dels resultats, a través d'un SMS, per agilitar la comunicació, sobretot, dels resultats negatius.

Contador

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2020 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés