Publicat 26/8/2020 18:58:54 +02:00CET

Catalunya i Andorra reforcen llaços en matèria cultural

Reunió de la consellera de Cultura M.Vilallonga i la ministra andorrana S.Riva
GOVERN

ENCAMP (ANDORRA), 26 ago. (EUROPA PRESS) -

La consellera de Cultura de la Generalitat, Mariàngela Vilallonga, i la ministra de cultura andorrana, Sílvia Riva, han mantingut aquest dimecres una reunió de treball que ha servit per establir les bases d'un nou conveni de col·laboració en matèria cultural i reforçar els llaços entre tots dos governs.

La reunió s'ha celebrat a la seu del ministeri, en la parròquia d'Encamp (Andorra), i a ella han assistit la ministra d'Afers exteriors andorrana, Maria Ubach, i la directora de l'Institut Ramon Llull (IRL), Iolanda Vaig batallar, ha informat la Conselleria de Cultura en un comunicat.

Tots dos governs han manifestat la voluntat de continuar treballant conjuntament per promoure el coneixement de la llengua i cultura catalanes, el patrimoni material i immaterial, col·laborar en matèria d'arxius, museus i biblioteques i incrementar la visibilitat de les arts escèniques.

La reunió ha servit també per formalitzar la renovació per dos anys del conveni de Faber Andorra, un projecte conjunt del Govern andorrà i l'IRL, iniciat en 2019 i que forma part de la Xarxa de Residències Faber que impulsa l'IRL.

La residència permet acollir creadors i professionals de diferents àmbits que vulguin fer una estada per desenvolupar un projecte, i després d'un any el balanç del qual han qualificat de "més que positiu" s'ha renovat el conveni.

A la tardor de 2020, Faber Andorra comptarà amb la presència de l'escriptora i periodista Anna Ballbona, programada inicialment per a primavera, i també seran residents la traductora Marta Jordan i el traductor Michal Brabec.

Abans de la signatura del conveni, Vilallonga i Riva s'han reunit amb el secretari de la Comissió Nacional Andorrana per a la Unesco, Jean-Michel Armengo, i Alà Baylac i Pierre Lissot, impulsors de la traducció al català de la revista trimestral 'El correu de la Unesco', un projecte possible gràcies a la implicació de la Generalitat, l'Associació Unesco d'Igualada i l'Universitat de Perpignan (França).

Contador