Publicat 3/4/2019 16:18:57 +02:00CET

Catalunya i Andorra collaboren en la publicació del Diccionari de Relacions Internacionals

Catalunya i Andorra collaboren en la publicació del Diccionari de Relacions Int
SFG

ANDORRA LA VELLA (ANDORRA), 3 abr. (EUROPA PRESS) -

El Centre de Terminologia de la Llengua Catalana (Termcat), amb la collaboració de la Generalitat i del Govern d'Andorra, han elaborat el 'Diccionari de Relacions Internacionals', amb 1.328 termes, la seva corresponent definició en catal, així com sinnims i traduccions al castell, francs i angls.

La directora general de Cultura del Govern andorr, Montserrat Planelles, ha explicat en roda de premsa que la nova publicació contribueix a fer del catal una llengua "moderna, rica i amb futur", informa el Govern en un comunicat.

El director del Termcat, Jordi Bover, ha dit que s'han editat 1.000 exemplars i que també estar disponible en línia, per la qual cosa es podr anar actualitzant a mesura que s'aprovin nous termes.

Ha afegit que per elaborar el diccionari s'han necessitat cinc anys de feina i un equip amb 37 experts d'universitats catalanes i de la Generalitat, 18 responsables d'rea, sis terminlegs i la coordinació tcnica del professor de la UB Xavier Fernández Pons.

Andorra ha participat amb l'aportació d'un treball tcnic sobre les relacions internacionals del país, la revisió final del document i una dotació econmica.