Catalunya, amb probabilitat de ruixats, calamarses i tempestes fortes

Publicat 12/8/2019 10:19:03CET
Ciutat passada per aigua per les pluges
EUROPA PRESS - Archivo

MADRID, 12 ago. (EUROPA PRESS) -

El temps inestable torna a Espanya, amb un descens general de les temperatures arreu del país, amb probabilitat de ruixats i tempestes localment fortes a Catalunya (no es descarta a la resta de Pirineus) i intervals de vent fort a la vall de l'Ebre, a l'Empordà, a l'est de les Balears i les Canàries.

De fet, hi haurà avisos per diferents fenòmens a les quatre províncies de Catalunya, a tot l'arxipèlag canari i a la illa balear de Menorca, segons la predicció de l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET).

En concret, El Hierro, Fuerteventura, Gran Canària, La Gomera, Lanzarote, La Palma i Tenerife estaran en avís de nivell groc (risc) per vent. A Catalunya, tant Barcelona, Lleida, Tarragona i Girona tindran avisos per pluges i tempestes. Però a Girona també hi haurà avís per onades.

Segons especifica l'AEMET, durant la jornada es produiran ruixats i tempestes a Catalunya, amb probabilitat de ser localment fortes i amb calamarsa, i no es descarta que també ho siguin en altres punts de Pirineus.

Al nord de Galícia i a l'àrea cantàbrica, hi haurà cels nuvolosos amb precipitacions, que seran més freqüents i intenses a l'extrem oriental, tot i que aniran perdent força durant la tarda.

Pel que fa a les temperatures, les diürnes descendiran a la meitat oriental peninsular i a les Balears, i augmentaran a l'extrem oest. A la nit, els termòmetres experimentaran un descens. Així, l'AEMET assenyala que "les temperatures quedaran per sota dels valors habituals a gran part del nord-oest, nord i centre peninsulars".

Finalment, el vent bufarà de l'oest al litoral andalús; serà de component nord a la resta, amb intervals de vent fort a l'Ebre, l'Empordà i l'est de Balears i es produiran vents alisis forts o amb intervals forts.