Publicat 6/10/2019 17:53:18 +02:00CET

Catalunya acull la Setmana de l'Artesania amb més de 100 activitats gratuïtes pel territori

Setmana de l'Artesania
GENERALITAT

BARCELONA, 6 oct. (EUROPA PRESS) -

La Generalitat, a través d'Artesania Catalunya del Consorci de Comerç, Artesania i Moda, impulsarà a partir d'aquest dilluns i per vuitè any consecutiu la Setmana d'Artesania de Catalunya, amb més de 100 activitats gratuïtes pel territori.

En un comunicat aquest diumenge, la Conselleria d'Empresa i Coneixement ha informat que artesans catalans de prestigi internacional, entitats, institucions i professionals del sector se sumaran a la celebració aquesta setmana.

Sota el lema 'Artesania divina', aquest any la Setmana celebra la seva edició "més internacional": ha impulsat la celebració de la I Mostra Internacional d'Audiovisuals d'Artesania, que projectarà al Macba una selecció de 12 peces nacionals i internacionals, dues d'elles inèdites, al voltant d'aquest sector productiu.

Amb aquesta iniciativa es volen potenciar sinergies entre el sector artesanal i audiovisual, per generar productes basats en processos creatius artesanals i on el protagonista és l'artesà i la seva obra.

A més, s'han programat quatre visites a la Sagrada Família, la Casa Vicens, el Palau Güell i la fàbrica de ceràmica modernista La Rajoleta de la mà de mestres artesans catalans que han intervingut en la seva construcció o recuperació, amb l'objectiu de donar a conèixer l'imaginari i el llegat artesanal d'Antoni Gaudí.

També hi haurà tres exposicions per mostrar les tendències en joies contemporànies, així com demostracions d'oficis, una jornada dedicada al públic familiar i més de 100 activitats, entre exposicions, tallers formatius i divulgatius i rutes.

INAUGURACIÓ A LA SAGRADA FAMÍLIA

El secretari d'empresa i Competitivitat de la Generalitat, Joaquim Ferrer, acompanyat de la directora general de Comerç i Consorci de Comerç, Artesania i Moda, Muntsa Vilalta, inaugurarà aquest dilluns la Setmana a les 19.30 hores a la Sagrada Família.

La jornada inaugural comptarà també amb la participació del mestre artesà forjador Enric Pla, que ha participat en la recuperació i construcció de la basílica, i del responsable de l'acabament en fusta de la sagristia Jordi Soldevila.

Tots dos, i el president del Gremi de la Fusta i el Moble de Catalunya, Salvador Ordoñez, explicaran en format diàleg el llegat artesanal de l'obra d'Antoni Gaudí.