Actualitzat 10/06/2015 12:28

El catalanisme i Plató protagonitzen els exàmens d'Història i Filosofia de selectivitat

Selectividad 2015. Alumnos, estudiantes, facultad de Biología, PAU
Foto: EUROPA PRESS

La majoria d'alumnes de la Facultat de Biologia els veuen assequibles

   BARCELONA, 10 Juny (EUROPA PRESS) -

   El catalanisme i Plató han protagonitzat els exàmens d'Història i Història de la Filosofia de la selectivitat als quals s'han enfrontat aquest dimecres a primera hora els més de 32.000 alumnes catalans que participen en la segona jornada de les proves.

   En declaracions a Europa Press, la majoria d'alumnes que s'han examinat a la Facultat de Biologia de la Universitat de Barcelona (UB) han coincidit a qualificar d'assequibles els dos exàmens, el que els ha suposat un alleugeriment, tenint en compte que "Història i Filosofia són les matèries que fan més por per la densitat del temari".

   Els alumnes que s'han examinat d'Història han pogut elegir entre dues opcions: a la A calia analitzar un text sobre el 'Memorial de Greuges del 1885', respondre qüestions sobre els tipus de catalanisme i el franquisme, i explicar l'evolució de la població espanyola entre el 1940 i el 1975.

   A l'opció B, havien de descriure una imatge sobre la Guerra de Cuba i explicar les seves principals característiques, analitzar un text sobre la Batalla de l'Ebre i enumerar alguns dels fets més rellevants de la Guerra Civil.

   Sobre quina de les opcions era més fàcil, hi ha hagut disparitat d'opinions: "Per mi, el catalanisme i el franquisme són dels temes més fàcils, tot i que la meva amiga Mònica digui que per a ella ho són les  guerres Civil i de Cuba".

L'AUTOR "MÉS FÀCIL"

   La primera de les opcions de la prova d'Història de la Filosofia estava centrada en Plató i la segona en Nietzche: "Plató és l'autor més fàcil, així que no he tingut dubtes en l'elecció", ha explicat la Judith, un raonament amb el qual han coincidit la majoria dels seus companys.

   Sobre Plató, els alumnes han hagut d'analitzar un text i una afirmació de l'autor, explicar el significat de la frase 'L'home just no diferirà en res de la ciutat justa pel que fa a la forma essencial de la justícia, sinó que li serà igual' i comparar la seva concepció sobre la raó amb la d'un altre filòsof a elegir.

   "Ens havíem preparat molt bé Plató i és una sort que ens hagi caigut", ha celebrat en Marc mentre repassava els seus apunts de llengua estrangera, el segon dels exàmens al qual s'han d'enfrontar els alumnes aquest dimecres.

   Segons el seu amic i company de classe, Jorge, els alumnes que han elegit Nietzche "són els més valents perquè és més difícil": han hagut d'analitzar un text i una afirmació de l'autor, explicar el significat de la frase 'L'home és capaç d'aixecar una catedral de conceptes infinitament complicada sobre fonaments inestables i, com qui diu, sobre aigua en moviment' i comparar la seva teoria sobre la moralitat amb la d'un altre autor.

   "Ni tan sols he llegit les preguntes, ha estat veure el nom de Nietzche i començar a respondre ràpidament Plató", ha fet broma la Júlia, que també ha considerat que la prova d'Història de la Filosofia era més fàcil que la d'Història després de comentar-la amb els seus companys.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés