Publicat 1/7/2019 17:50:41 +02:00CET

Castellar (Barcelona) elimina els plàstics d'un sol ús en edificis municipals i activitats

Culleres de plàstic
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

CASTELLAR DEL VALLÈS (BARCELONA), 1 jul. (EUROPA PRESS) -

L'Ajuntament de Castellar del Vallès (Barcelona) ha aprovat una instrucció per eliminar els plàstics d'un sol ús als edificis municipals i les activitats públiques com a mesura per lluitar contra la situació d'emergència climàtica.

La mesura, que és d'obligat compliment i una condició per a reserves d'instal·lacions i espais, contempla que, en dependències i serveis municipals, així com en esdeveniments a l'aire lliure, s'usarà vaixella reutilitzable sempre que sigui possible i sinó biodegradable, segons ha informat el consistori aquest dilluns en un comunicat.

Així mateix, s'evitarà l'ús d'aigua envasada que se substituirà per gerres o ampolles que es puguin emplenar, tampoc es dispensaran gots de plàstic d'un sol ús i en el seu lloc, per ordre de prioritat, s'apostarà per gots de vidre, de plàstic dur reutilitzable i de compostatge.

L'administració local ha garantit que les màquines de venda automàtica de begudes calentes hauran d'incorporar l'opció de servir sense got i en cas de fer-se, suposarà un increment del preu quan sigui possible i hauran de ser compostables, a més els palets de plàstic es canviaran per uns altres de fusta.

La iniciativa pretén donar compliment a la prohibició d'ús d'aquest tipus de productes, en el marc de la Unió Europa a partir de l'any 2021, tal com va aprovar el Parlament Europeu el març del 2019.