Publicat 19/7/2019 17:33:15 +02:00CET

El castell de Miravet incorpora panells informatius en 3D

Panells informatius en 3D al castell de Miravet
GENERALITAT

TARRAGONA, 19 jul. (EUROPA PRESS) -

El Castell de Miravet (Tarragona) ha incorporat nous panells informatius en 3D que reconstrueixen diversos espais de la fortalesa i ajuden a la comprensió del monument, gràcies a una col·laboració entre la Conselleria de Cultura i La Caixa, ha informat la Generalitat en un comunicat aquest divendres.

La fundació bancària ha invertit 90.000 euros en el marc del programa 'Patrimoni en Acció', que ha dotat els principals conjunts monumentals i jaciments públics de la Generalitat de "nous recursos interpretatius i espais per visitar", com la recreació en 3D de la ciutat Ibèrica d'Ullastret i la rehabilitació i obertura pública d'espais de la cel·la C de la Cartoixa d'Escaladei (Tarragona).

La nova senyalització del castell comprèn des de panells de benvinguda i explicatius de l'oferta patrimonial, fins a panells interpretatius dels diversos espais del monument, i la informació està disponible en català, espanyol, anglès i francès.

La reconstrucció en 3D dels panells interpretatius ha obligat a aprofundir i reinterpretar l'evolució del castell, i s'ha descobert que el primer edifici construït va ser el refectori --i no el cos principal--, que acollia la sala del comanador i l'església.

Encara que l'origen es remunta a l'època califal, els primers documents sobre el castell de Miravet daten del 1153, i les excavacions fetes entre el 1992 i el 1993 van concloure que la primera construcció que es va emplaçar a la ubicació de la fortalesa va ser un assentament ibèric.