Publicat 17/10/2019 20:08:02 +02:00CET

Càrregues després de trobar-se una concentració d'ultres i una altra de l'esquerra independentista

Concentracions per la unitat d'Espanya i de l'esquerra independentista a la plaça Artós de Barcelona
EUROPA PRESS

BARCELONA, 17 oct. (EUROPA PRESS) -

Els Mossos d'Esquadra han carregat a la plaça Artós de Barcelona, on han coincidit una concentració d'uns 200 ultres i una altra convocada per Arran i diferents grups de l'esquerra independentista.

Les dues manifestacions de signe contrari s'han trobat a les 19.00 hores a la plaça de Sarrià, on agents de la policia catalana han disparat salves i han carregat amb les porres contra un grup de manifestants d'extrema dreta.

Un cartell publicat dimecres en les xarxes socials havia cridat a concentrar-se aquest dijous a les 20.00 hores a la plaça amb banderes espanyoles, però cap organització havia compartit la convocatòria públicament.

Arran va respondre a la crida amb una convocatòria a les 19.00 hores a la mateixa plaça, i diversos CDR a més de grups identificats com antifeixistes han instat a assistir-hi.

Al començament, cap a les 18.30 hores, centenars de persones s'han concentrat a la plaça en dos grups diferenciats, un amb banderes espanyoles que no ha corejat consignes i un altre que ha cridat 'José Antonio Primo de Rivera', 'On són els CDR', 'Puigdemont a presó', 'Viva Franco', 'El Valle no es toca' i 'Pedro Sánchez, fill de puta', i que era més minoritari, tot i que després ha crescut en nombre i han protagonitzat incidents.

GRUPS DIFERENCIATS

Desenes de concentrats han cantat el 'Cara al sol' i també han cridat 'Espanya una i no cinquanta-una' i 'Barcelona zona nacional', i alguns han exhibit simbologia d'extrema dreta i una part dels assistents ha fet diverses vegades la salutació feixista.

Alguns manifestants han vestit samarretes amb el logo de la Guàrdia Civil i d'altres també amb la inscripció 'La república no existeix, idiota'.

A partir de les 18.30 tots els accessos a la plaça han estat custodiats per diverses furgonetes de la Brigada Mòbil (Brimo), la unitat antiavalots dels Mossos d'Esquadra.

Tocades les 19.00 hores, han arribat al voltant de la plaça dues furgonetes dels Mossos d'Esquadra a més de les que ja hi havia, i els manifestants d'estètica ultra han corregut cap a ells amb d'altres que s'hi han acostat des dels carrers confrontants.