Carmen Calvo: "No rebaixarem el concepte de violència masclista a l'especificitat"

Publicat 25/11/2019 18:50:53CET
Carmen Calvo, durant la seva intervenció en l'acte d'inauguració de l'exposició fotogràfica 'Empoderant les nenes amb discapacitat per al gaudi d'una vida sense violència' de CERMI Dones, a Madrid (Espanya), 25 de novembre del 2019.
Eduardo Parra - Europa Press

MADRID, 25 nov. (EUROPA PRESS) -

La vicepresidenta del Govern, ministra de la Presidència, Relacions amb les Corts i Igualtat en funcions, Carmen Calvo, ha tornat a reivindicar "l'especificitat" de la violència de gènere --la que pateixen les dones en mans de parelles o ex-parelles-- i de la violència masclista que pateixen pel simple fet de ser dona.

"No rebaixarem aquest concepte a la seva especificitat, al consens social altíssim d'una societat sana com a espanyola que sap que existeix i que li farem front", ha afirmat durant la seva intervenció en la inauguració de l'exposició fotogràfica 'Empoderando a las niñas con discapacidad para el disfrute de una vida sin violencia', organitzada per CERMI Dones.

Dilluns 25 de novembre, Dia internacional per l'eliminació de la violència contra la dona, Calvo ha defensat la necessitat d'"aprofundir" en la democràcia i evitar que "es posi en risc". Al seu parer, és "inquietant" la ruptura del consens al voltant de la defensa de la infància i també a la violència que pateix "més de la meitat de la població", en referència a les dones.

Calvo ha recordat que dones i nenes amb discapacitat pateixen un doble problema de discriminació. "Això ens obliga a ser més eficients i estar cada dia més ferms i units en modificacions legislatives", ha remarcat, i s'ha compromès a implantar "polítiques que protegeixin cada dia més les dones amb discapacitat".

el més llegit

 1. 1

  Es desborda el riu Ter al seu pas per Bescanó (Girona)

 2. 2

  PortAventura World arrencarà la temporada del seu 25è aniversari el 27 de març

 3. 3

  Mor el treballador municipal que estava ferit crític després de ser apunyalat a Barcelona

 4. 4

  Trapero revela que el van temptejar per entrar en política

 5. 5

  Mor el treballador municipal que estava ferit d'una punyalada a Barcelona

La actualidad más visitada en EuropaPress logo: La actualidad más vista