Publicat 28/12/2019 15:38:27 +01:00CET

Carmen Calvo assegura que "ningú no impedirà que es continuï avançant en la lluita contra la violència de gènere"

La llei orgànica 1/2004, de 28 de desembre, de mesures de protecció integral contra la violència de gènere compleix aquest dissabte 15 anys.
María José López - Europa Press

MADRID, 28 des. (EUROPA PRESS) -

La secretària d'Igualtat del PSOE i vicepresidenta del Govern central en funcions, Carmen Calvo, ha assegurat aquest dissabte, dia en què es compleixen 15 anys de l'aprovació de la llei contra la violència de gènere, que "ningú" no impedirà que es continuï avançant en aquesta lluita.

A través d'un vídeo que ha compartit el PSOE a Twitter, Calvo ha destacat la responsabilitat i sensibilitat d'Espanya, on hi ha "un gran consens per lluitar de manera unànime i ferma contra aquesta violència estructural contra les dones".

Aquest dissabte es compleixen 15 anys de l'aprovació de la llei orgànica 1/2004, de 28 de desembre, de Mesures de Protecció Integral contra la Violència de Gènere, que va suposar l'adopció de mesures per combatre i visibilizar el maltractament que les dones patien a les llars, en el marc de la intimitat de les parelles. A més de posar el focus en el càstig del matratador, la llei atorgava a les víctimes recursos d'ajuda i defensa, com ordres d'allunyament a cases d'acolliment.

"15 anys d'una decisió importantíssima d'un altre govern socialista: garantir la seguretat de les dones i dels menors que viuen la violència masclista, la violència de gènere", ha subratllat Calvo.

Diversos representants socialistes han fet al·lusió a través de les seves xarxes socials a l'aniversari d'aquesta llei aprovada en 2004 i han insistit en la necessitat de continuar avançant en aquesta lluita.

Aquest 2019, fins ara, 55 dones han estat assassinades per les seves parelles o exparelles, de les quals únicament 11 (el 20%) havia denunciat el seu agressor. Les assassinades per violència de gènere comptabilitzades pel Govern central ascendeixen a 1.033 des de l'1 de gener del 2003 fins ara com ara.