Publicat 12/6/2019 18:51:23 +02:00CET

Carme Elias, Hermann Bonnín i Assumpta Serna, Membres d'Honor de l'Acadèmia del Cinema

Gala dels XI Premis Gaudí
David Zorrakino - Europa Press - Archivo

BARCELONA, 12 juny (EUROPA PRESS) -

Les actrius Carme Elias i Assumpta Serna, el director i actor Hermann Bonnín, el guionista i prouctor Jordi Cadena, la muntadora Elena Jaumandreu i l'exhibidor Pere Sallent han estat nomenats nous Membres d'Honor de l'Acadèmia del Cinema Català.

L'acadèmia incorporarà el 26 de juny aquests sis nous membres, en una tradició de l'acadèmia des del 2009 que ja ha reconegut una cinquantena de professionals de diversos àmbits de la indústria cinematogràfica.

A part, l'acadèmia ha anunciat que Terrassa (Barcelona), un dels platons de cinema més importants del sud d'Europa, acollirà la Festa d'Estiu i el nomenament dels nous acadèmics.

L'Acadèmia contribueix amb aquests actes al reconeixement del patrimoni cinematogràfic egarenc, que es va incorporar el 2017 a la Xarxa de Ciutats Creatives de la Unesco a l'apartat cinematogràfic.

És l'única ciutat de l'Estat amb aquesta distinció i una de les 13 a tot el món, singularitat que es reconeixerà en aquesta festa a la Casa Alegre de Sagrera el 26 de juny.