Actualitzat 15/04/2016 15:46 CET

Càritas de Barcelona allotja 35 persones refugiades i atén 629 en un any

BARCELONA, 15 Abr. (EUROPA PRESS) -

   Càritas Diocesana de Barcelona ha atès el 2015 un total de 629 persones procedents de països en conflicte o que poden optar a asil, i allotja des del novembre 35 persones --nou famílies-- a pisos oferts per parròquies i particulars.

   En un comunicat aquest divendres, l'organització ha explicat que aquestes famílies --que també reben ajuda per comprar aliments-- provenen de Síria, Ucraïna, Palestina, Afganistan i Mali, i set tenen fills menors d'edat.

   Càritas Barcelona també dóna suport, des d'abril del 2015, a la Comissió Catalana d'Ajuda al Refugiat (CCAR), a través d'ajudes econòmiques per cobrir necessitats bàsiques de famílies ateses per la comissió, que van arribar a un total de 13.559 euros a final del 2015.

   Amb aquesta aportació, l'organització ha ajudat 27 famílies --37 persones-- a cobrir fins al 73% de les necessitats d'habitatge, però també d'aliments, transport i llibres escolars.

DONACIONS PARTICULARS

   Les donacions de persones, parròquies i empreses, han sumat més de 120.000 euros que Càritas ha destinat a persones que pateixen les conseqüències de la guerra de Síria "i les traves que la Unió Europea (UE) posa per acollir-los dignament", han explicat.

   A través de Càritas Espanyola, l'entitat barcelonina ha lliurat 90.000 euros a les Càritas locals de Síria, el Líban, i Jordània, mentre que els 30.000 euros restants els ha canalitzat mitjançant el Servei Jesuïta als Refugiats (JRS).

   El JRS realitza accions concretes amb els refugiats de Grècia, Turquia, l'Iraq, Jordània i Síria; a la majoria de les accions que es desenvolupen, els diners recaptats es destinen a programes educatius intergeneracionals, que ofereixen una formació pluridisciplinària per ajudar les persones refugiades a superar i fer més suportable la seva situació personal.

   L'Església Diocesana de Barcelona va demanar a Càritas el setembre que canalitzés l'ajuda de l'Església i la societat cap a les persones refugiades, per la qual cosa l'entitat va crear el Servei d'Ajuda als Refugiats.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés