Publicat 26/8/2019 18:16:34 +02:00CET

Carcedo creu que el brot de listeriosis ha entrat en una fase "amb molts menys casos diaris"

La ministra de Sanitat en funcions, María Luisa Carcedo, es reuneix amb representants de totes les comunitats per abordar la gestió del brot de listeriosis
Jesús Hellín - Europa Press

Hi ha 22 casos considerats probables i 64 més sospitosos investigats en diverses CCAA

MADRID, 26 ago. (EUROPA PRESS) -

La ministra de Sanitat en funcions, María Luisa Carcedo, ha assenyalat que el brot de listeriosis produït per la carn entatxonada contaminada de la marca 'La Mechá', que ja ha produït gairebé 200 afectats i 90 més probables o sospitosos, "està en una fase amb molts menys casos diaris".

Així ho ha assenyalat als mitjans la ministra en declaracions als mitjans, abans de la reunió que s'està celebrant al Ministeri de Sanitat amb representants de totes les comunitats autònomes per abordar la gestió del brot de listeriosis, analitzar les mesures que s'han pres fins al moment i planificar la resposta en els propers dies.

"El motiu de la reunió és compartir amb tots els consellers la situació en la qual es troba actualment el brot. Per la informació que tenim, està en una fase amb molts menys casos diaris. Es tracta d'una posada en comú i coordinar les accions entre totes les CCAA", ha insistit la ministra.

Carcedo ha recordat que, a més de la col·laboració entre les diferents regions i el Ministeri, també està col·laborant en aquesta gestió l'Institut de Salut Carlos III, que està analitzant "el genotip del bacteri per poder vincular amb certesa científica els casos amb el consum" de la carn entatxonada contaminada amb listeria de l'empresa Magrudis.

Així mateix, ha indicat que durant la reunió s'estudiaran possibles noves mesures per contenir el brot, com les realitzades per retirar els altres productes de la marca 'La Mechá' que en un primer moment no es van retirar en no trobar-se evidència de listeria en la seva superfície.

"Estava posant-se a la venda amb uns dèficits importants d'etiquetatges que no s'ajusten a la normativa vigent", ha criticat en relació la carn entatxonada comercialitzada sota Comercial Martínez León, que distribuïa el mateix producte però sense l'etiqueta de 'La Mechá'.

El Ministeri de Sanitat ha elevat aquest dilluns a 195 els casos confirmats de persones afectades pel brot de listeriosis per consum de carn entatxonada industrial de la marca 'La Mechá'. A més, hi ha 22 casos considerats probables i 64 més sospitosos que estan a investigació en diverses comunitats autònomes.