Publicat 9/1/2019 20:29:20 +01:00CET

Carcedo anuncia que convocar un CISNS monogrfic sobre Atenció Primria

María Luisa Carcedo
Europa Press - Archivo

MADRID, 9 gen. (EUROPA PRESS) -

La ministra de Sanitat, Consum i Benestar Social, María Luisa Carcedo, ha anunciat que convocar un ple monogrfic del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut (CISNS) sobre Atenció Primria, amb l'objectiu de millorar la situació de l'especialitat.

"Estem decidits a proposar un ampli espai de dileg i acord, amb el concurs de les comunitats autnomes per afrontar una inajornable renovació de l'Atenció Primria que ha de servir per millorar els serveis que reben els ciutadans d'aquest país", ha assenyalat la ministra durant l'acte d'entrega dels premis 'Avedis Donabedian a la Qualitat', celebrat al Palau de la Música de Barcelona.

All, Carcedo ha assegurat que per aconseguir el lideratge que li correspon, l'Atenció Primria ha de proporcionar serveis "eficients i d'alta qualitat", en temps i condicions adequades, al lloc apropiat i per professionals competents.

"Ha d'oferir la majoria de l'atenció prop del domicili del pacient, reservant els hospitals per als procediments altament especialitzats. És moment per abordar l'orientació comunitria de la Primria i l'atenció a la cronicitat", ha afegit la ministra.

Un collectiu de professionals que, tal i com ha recordat Carcedo, ha patit les retallades durant la crisi. "S'iniciar així un procés participatiu de gran importncia professional amb el ferm compromís d'aconseguir els millors resultats per garantir tot el sistema sanitari públic", ha resolt.

el més llegit

 1. 1

  El Govern recarregarà targetes menjador 15 dies més i pagarà dos mesos a la concertada

 2. 2

  L'Hospitalet (Barcelona) distribueix test ràpids de Covid-19 i rep material sanitari

 3. 3

  La pandèmia de coronavirus supera el milió de contagis i deixa més de 51.000 morts

 4. 4

  Coronavirus.- Badalona (Barcelona) demana a les gasolineres no vendre aliments entre les 21 i les 6 hores

 5. 5

  Coronavirus.- La residència de gent gran de Capellades (Barcelona) registra 24 morts