Publicat 20/7/2019 14:56:40 +02:00CET

El CAP Roger de Barcelona obrirà aquest dilluns amb un àrea d'atenció de 26.000 veïns

La consellera Ada Colau i la consellera Alba Vergés
EUROPA PRESS

La consellera Alba Vergés i l'alcaldessa Ada Colau inauguren el centre

BARCELONA, 20 jul. (EUROPA PRESS) -

El CAP Roger, al districte de Sants-Montjuïc, començarà a atendre pacients aquest dilluns i oferirà servei a 26.000 veïns en un edifici de sis plantes i 2.056 metres quadrats, han explicat la consellera de Salut de la Generalitat, Alba Vergés, i l'alcaldessa Ada Colau en la inauguració del centre.

Durant l'acte d'inauguració, la directora del nou CAP, Anna Piques, ha mostrat les instal·lacions a Vergés i Colau i els ha agraït que hagin engegat el nou equipament, que aquest dissabte celebra una jornada de portes obertes per als veïns.

L'equip del nou CAP està format per 13 metges de Medicina familiar i comunitària, 12 infermers i infermeres, 8 persones dedicades a l'administració, una treballadora social i una auxiliar d'infermeria.

Vergés ha destacat la importància de l'Atenció Primària, i ha assegurat que ha dedicat la legislatura a convertir-la en l'eix vertebrador del sistema sanitari i millorar les condicions de treball dels professionals.

També ha subratllat que al CAP Roger es faran ecografies i alguns tractaments de cirurgia menor, per la qual cosa ha dit que serà "un CAP amb molta capacitat resolutiva".

Ha explicat que el nou equipament s'ha pogut fer gràcies a la col·laboració entre la Generalitat i l'Ajuntament de Barcelona --que ha cedit el terreny i ha avançat 2,8 milions d'euros del total de 3,2 del pressupost-- i ha cridat a enfortir aquestes col·laboracions.

"DEUTE D'EQUIPAMENTS"

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha dit que el nou CAP ha estat llargament reivindicat pels veïns, i ha afirmat que era de justícia que el tinguessin a pesar que hagin trigat en aconseguir-ho.

"Som conscients del deute d'equipaments amb el barri", ha dit Colau, que ha explicat que per aquest motiu el consistori s'ha implicat en cedir el terreny i avançar bona part del pressupost.

També ha assenyalat que en el terreny adjacent al CAP ja s'estan construint una guarderia i un poliesportiu que contribuiran a pal·liar el dèficit d'equipaments a la zona: "Tindrem una superilla d'equipaments".