Publicat 16/6/2020 10:48:59 +02:00CET

El cap de Mossos assegura que senten "vergonya i indignació" per l'actuació racista

Eduard Sallent, comisario jefe de los Mossos d’Esquadra, participa en el acto central del Dia de les Esquadres en Barcelona en el que se reconoce la profesionalidad del cuerpo de Mossos.
David Zorrakino - Europa Press

Demana als agents que segueixin sent acurats i tractin apropiadament a "tothom"

BARCELONA, 16 juny (EUROPA PRESS) -

El comissari cap dels Mossos d'Esquadra, Eduard Sallent, ha escrit una carta aquest dimarts dirigida als agents després de conèixer-se la presumpta agressió racista de sis agents a Manresa (Barcelona), i ha dit que són casos aïllats que perjudiquen el cos enormement: "Sé que quan vau escoltar l'enregistrament també vau sentir vergonya i indignació".

En la missiva, avançada per Ser Catalunya i consultada per Europa Press, parla de l'enregistrament en la qual s'escolta com va ser la presumpta agressió de gener de 2019, i apunta que és una conducta que no representa a la policia catalana: "Atempta contra la professionalitat i el bon treball que quotidianament duem a terme".

"Entenem que en una policia democràtica no hi ha lloc per a actituds i conductes contràries als seus principis i valors", exposa Sallent en la carta, i sosté que en el cos de Mossos no es tolerarà cap actitud ni conducta racista, xenòfoba o discriminatòria.

Per això rebutja l'actuació, assegura que des de la policia catalana mantenen un compromís per treballar per a la construcció d'una societat justa i cohesionada, i fomentar "l'edificació de ponts que garanteixin la cooperació i la confiança entre la policia i la ciutadania".

"Us animo a seguir sent especialment acurats a garantir que es tracta de forma apropiada a tothom, que s'utilitza un llenguatge neutre a tot moment i que no es permeten conductes o actituds discriminatòries", afegeix el cap de Mossos.

Contador