Publicat 7/8/2019 10:34:37 +02:00CET

La cap de missió de l'Open Arms: Estem aguantant, però la situació es complicarà si no arriba una resposta

El buc de rescat de Proactiva Open Arms que viatja amb 121 persones a bord
OPEN ARMS

MADRID, 7 ago. (EUROPA PRESS) -

La cap de missió del buc de l'ONG Proactiva Open Arms, Anabel Montes, ha assegurat que la situació dels 121 migrants que van rescatar fa sis dies és estable, però ha admès que el temps no juga al seu favor per la pressió psicològica a la qual estan sotmesos.

L'embarcació es troba actualment a 28 milles de l'illa de Lampedusa a l'espera que Itàlia o Malta els permetin desembarcar en un port segur. "Estem aguantant, les 121 persones rescatades estan estables, però com més tarda a arribar una resposta, és possible que la situació es torni una mica més difícil, després de tot el camí que han recorregut aquestes persones", ha explicat Montes en una entrevista a Onda Cero recollida per Europa Press.

La responsable d'Open Arms ha insistit que els estats competents per autoritzar el desembarcament són Malta i Itàlia i els ha instat a complir els acords internacionals. Respecte a Espanya, ha assegurat que els han comunicat la situació perquè el vaixell duu la bandera del seu estat però "no han tingut cap més comunicació".

En qualsevol cas, Montes ha explicat que el que pot fer Espanya és "intercedir perquè puguin desembarcar, però a la zona competent".

Segons ha indicat, la tripulació de l'Open Arms es troba en espera. Si Itàlia i Malta continuen negant-se a rebre'ls hauran de sol·licitar anar a altres ports segurs com França o Grècia.

Montes ha explicat que l'objectiu és complir les lleis i els acords internacionals. "Després la distribució de les persones competeixen els estats", ha conclòs.