Publicat 20/4/2020 19:14:28 +02:00CET

Cap cas de Covid-19 entre els creueristes desembarcats a Barcelona

   Un total de 168 espanyols han arribat a Barcelona després d'un mes sense tocar terra

   BARCELONA, 20 abr. (EUROPA PRESS) -

   Costa Cruceros ha assegurat que no hi ha cap cas de Covid-19 entre els 168 creueristes espanyols i altres passatgers europeus que han desembarcat aquest dilluns al Port de Barcelona després de més d'un mes sense trepitjar terra per la crisi del coronavirus.

   "Segons l'acordat amb les autoritats del govern local, el Costa Deliziosa ha arribat al Port de Barcelona aquest matí amb 1.814 passatgers i 898 membres de la tripulació a bord. La situació sanitària a bord del vaixell no presenta un risc per a la salut pública i no hi ha casos de Covid-19", ha exposat en un comunicat.

   La companyia ha detallat que el creuer té previst sortir de Barcelona la nit d'aquest dilluns per dirigir-se a Gènova, a Itàlia, la seva destinació final.

   S'espera que arribi al port italià la tarda del dimarts i, a partir del dimecres, començarà el desembarcament de la resta de passatgers d'altres nacionalitats, inclosos italians, pels quals s'ha organitzat el transport des de Gènova als seus països de residència.

   Costa Cruceros ha exposat que, "després de la negativa" de les autoritats franceses, no va ser possible realitzar una escala a França per desembarcar als passatgers d'aquest país i països veïns, als quals es va donar l'opció de desembarcar a Barcelona o Gènova.

   "L'itinerari 'Tornada al Món' del Costa Deliziosa es va modificar arran de l'alerta de pandèmia emesa per l'Organització Mundial de la Salut (OMS), que va portar a les autoritats dels països, originalment inclosos en el viatge, a aplicar creixents restriccions al desembarcament dels nostres hostes", ha assenyalat.

   Per això, ha agregat que "el creuer només ha fet parades tècniques per a operacions de proveïment de combustible des del 14 de març quan va ser a Austràlia".

DESEMBARCAMENT A BARCELONA

   El Ministeri de Sanitat ha autoritzat al buc, malgrat la prohibició general d'atraqui en ports espanyols, per facilitar que els passatgers puguin tornar als seus domicilis, dels quals van sortir a l'inici de l'any per realitzar aquest creuer, la destinació final del qual era Venècia.

   El desembarcament dels espanyols va acompanyat, a més, pel de passatgers d'altres nacionalitats, als quals se'ls ha ofert totes les possibilitats; s'han disposat diversos mitjans de transport per poder arribar als seus respectius països des del port, mentre que la resta del passatge segueix rumb a Gènova.

   En l'operatiu han participat el Ministeri d'Afers exteriors, Unió Europea i Cooperació; el de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana; el d'Interior i el de Sanitat, a més de la Delegació del Govern a Catalunya.

   El buc portava navegant des del mes de gener i, a causa de les restriccions per la pandèmia, els passatgers no havien pogut tocar terra des del 14 de març.