Publicat 10/8/2019 13:16:22 +02:00CET

Camps (Open Arms): "Cap polític evitarà que protegim la vida humana al mar"

Roda de premsa del jundador de l'Open Arms, Òscar Camps, el president d'Open Arms Itàlia, Riccardo Gatti, l'actor Richard Gere i el fotògraf i xef Gabriele Rubini
MEDITERRANEAN HOPE

BARCELONA, 10 ago. (EUROPA PRESS) -

El fundador de l'ONG Proactiva Open Arms, Òscar Camps, ha afirmat que cap polític evitarà que l'organització segueixi amb la seva activitat de rescat al mar, i ha acusat els governs d'engegar "tota la maquinària administrativa" per no salvar vides, contravenint els convenis internacionals i la llei marítima internacional.

Ho ha dit aquest dissabte a l'aeroport de Lampedusa (Itàlia) durant una roda de premsa amb el president d'Open Arms Itàlia, Riccardo Gatti, l'actor Richard Gere, i el fotògraf i xef Gabriele Rubini.

Open Arms ha rescatat la matinada d'aquest dissabte 39 migrants i refugiats més a les costes de Malta, que s'ha ofert a acollir aquestes persones però que ha rebutjat oferir desembarcament a les 121 que porten nou dies a bord de l'embarcació, ha informat l'ONG.

ESTAT DE SALUT

Camps ha explicat que estan molt preocupats per l'estat de salut d'aquestes persones, que considera prioritari: "La situació es deteriora dia a dia, i no podem evacuar 39 persones i dir a les altres 121 que elles no surten".

Ha criticat que alguns governs i polítics s'han convertit en "autèntics antisistema", alguna cosa que ha convertit els activistes de l'Open Arms en 'establishment', en les seves paraules, en haver de reclamar constantment l'aplicació de la normativa internacional.

També ha demanat que usin una altra terminologia per parlar de les persones rescatades: "En aigües internacionals no hi ha migrants, hi ha vides en perill".

Camps ha tornat a criticar que "Europa no permeti ni faciliti que moltes d'aquestes persones, les vides de les quals corren perill, tinguin vides segures".