Actualitzat 19/5/2014 9:52:48 +00:00 CET

Campanya de Mossos contra la venda d'objectes robats

BARCELONA, 19 (EUROPA PRESS)

Els Mossos d'Esquadra han iniciat una campanya de controls administratius i penals de les botigues de segona mà del sud de la província de Barcelona amb inspeccions per detectar si entre els productes a la venda hi ha objectes robats.

   Segons ha informat aquest dilluns la policia catalana, la Unitat Regional de la policia Administrativa ha fet el dimecres 7 de maig inspeccions simultànies en 22 establiments de segona mà de les comarques del Baix Llobregat, Garraf i Alt Penedès.

    Les inspeccions s'han realitzat en les ciutats de L'Hospitalet de Llobregat, Cornellà de Llobregat, El Prat, Martorell, Sant Boi, Vilanova i la Geltrú, Sant Pere de Ribes, Olèrdola, Subirats i Vilafranca del Penedès, i tenen com a objectiu "incrementar el control registral de les operacions de compravenda d'objectes".

   Concretament, en les 22 inspeccions realitzades --de les 63 botigues que hi ha a la Regió Metropolitana Sud--, es van revisar 1.643 contractes de compravenda, es va identificar 82 persones i va començar un expedient sancionador a set establiments.

   En els escorcolls, els agents contrasten que els objectes en venda no constin en les bases de dades policials com articles robats, i en aquestes inspeccions s'han recuperat un telèfon mòbil, un ordinador i una emissora policial presumptament sostrets.