Publicat 11/8/2019 15:39:50 +02:00CET

Camions i busos circularan aquest dilluns per la frontera d'Andorra i Espanya després de l'esllavissada

El cap del Govern d'Andorra, Xavier Espot, visita la CG1 afectada per un despreniment
GOVERN D'ANDORRA

S'instal·larà una paret de formigó, pilars metàl·lics i taulons a la zona afectada

ANDORRA LA VELLA (ANDORRA), 11 ago. (EUROPA PRESS) -

Camions i busos ja podran circular el dilluns per la frontera d'Andorra i Espanya després de l'esllavissada de roques el dissabte a la carretera general 1 (CG1) andorrana.

El cap de Govern del Principat, Xavier Espot, ho ha explicat aquest diumenge després de reunir-se amb la coordinació dels equips tècnics i els cossos de seguretat desplaçats a la zona, segons un comunicat del Govern d'Andorra.

Els vehicles pesats podran passar per la CG1 utilitzant el carril més proper al centre comercial, passant així d'un en un i coordinats per la Policia.

Els passatgers dels busos hauran de baixar per recórrer a peu el tram afectat pel despreniment, després de la qual cosa tornaran a pujar, una vegada superada la zona.

Quant als vehicles lleugers, podran seguir passant per la via habilitada a la part posterior del centre comercial.

CONSELL DE MINISTRES

El Govern farà el dilluns el Consell de Ministres extraordinari que va anunciar el dissabte: el ministre d'Ordenació Territorial, Jordi Torres, sotmetrà a aprovació la declaració d'emergència, per agilitar la contractació de totes les actuacions necessàries.

Entre elles destaca instal·lar des del dilluns fins al dijous una paret de formigó, uns pilars metàl·lics i uns taulons a la zona afectada, per garantir la seguretat.

Espot ha dit que aquesta instal·lació possibilitarà restablir la normalitat de la circulació: "Estarem en disposició d'obrir tots els carrils de la CG1 en els dos sentits".

Per tant, ja no caldrà usar cap via alternativa habilitada, encara que el Govern adverteix que totes les actuacions estan subjectes a l'evolució meteorològica.