Publicat 30/06/2021 09:34CET

Cambray aposta per "eliminar les diferències" entre concertada i pública amb millor finançament

El conseller d'Educació, Josep González-Cambray. Foto d'arxiu.
David Zorrakino - Europa Press

Defensa retirar les mascaretes a les aules al més aviat possible

BARCELONA, 30 juny (EUROPA PRESS) -

El conseller d'Educació de la Generalitat, Josep González-Cambray, ha apostat per millorar el finançament de les escoles concertades "per eliminar les diferències" entre els centres subjectes a aquest règim i els de titularitat pública.

En una entrevista a 'La Vanguardia' aquest dimecres, que ha recollit Europa Press, ha explicat que l'objectiu del departament és "anar avançant perquè ambdues titularitats tinguin les mateixes condicions", tant per a les famílies com per als docents.

Preguntat per si això suposa eliminar les quotes per a les famílies, ha dit: "Aquest no és un objectiu d'avui per demà, però sí, millorarem el finançament per eliminar les diferències".

D'una banda --ha detallat-- la Generalitat millorarà el finançament de l'escola concertada per "garantir la distribució equilibrada de l'alumnat vulnerable", amb una partida econòmica per a aquest col·lectiu al Pressupost de 2022.

"D'altra banda, ens agradaria avançar cap a una foto final en la qual totes les escoles del país, públiques i concertades, tinguessin les mateixes condicions", ha destacat.

Preguntat per si el president de la Generalitat, Pere Aragonès, s'ha compromès a augmentar el pressupost de la Conselleria, ha dit: "No, no encara. Estem executant el de 2021".

EL CURS AL SETEMBRE

Al setembre, el curs es reprendrà amb grups estables de convivència com a mesura enfront del Covid-19, però els estudiants ja es podran barrejar al pati i "no caldrà prendre la temperatura ni netejar tant, encara que sí ventilar".

Si la immunització avança --ha explicat el conseller-- les famílies "podran anar entrant als centres", on es vacunarà als adolescents en cas que la vacunació a aquest col·lectiu comenci després que arranqui el curs.

Sobre les mascaretes a les aules, ha defensat retirar-les al més aviat possible: "Necessitem veure'ls les cares", i ha destacat que la Conselleria de Salut sempre s'ha mostrat receptiva davant les peticions del seu departament.

També ha assegurat que la salut mental dels joves és una prioritat per al Govern en aquesta legislatura, un assumpte que estan treballant amb Salut per tal de posar en marxa "formació per a docents i punts d'atenció per a alumnes".

LOMLOE I FP

González-Cambray ha assegurat que el nivell educatiu "està igual que abans de la pandèmia" i ha informat que la Generalitat mantindrà els 8.300 treballadors que ha contractat com reforç.

Preguntat per si està d'acord amb què els alumnes passin de curs encara que tinguin suspesos, com preveu la LOMLOE, ha contestat: "Si la flexibilització de l'avaluació hi ajuda i això ho decideix un claustre, estem d'acord. Les repeticions tampoc donen els resultats desitjats".

Sobre la nova llei de la FP, ha ressaltat que la Conselleria està contenta amb el contingut de la norma: "Ja havíem fet una agència de FP. I l'altra aposta és la formació dual. El proper curs tots els instituts que ofereixin estudis de FP hauran de també oferir dual. Abans de la pandèmia estàvem a un 18%".

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés