Publicat 21/8/2019 13:00:38 +02:00CET

Calvo sobre possibles sancions a l'Open Arms: "Tots estem sotmesos a la llei i no té permís per rescatar"

La vicepresidente en funciones del Gobierno, Carmen Calvo, en la feria de Málaga
EUROPA PRESS

MADRID, 21 ago. (EUROPA PRESS) -

La vicepresidenta del Govern central en funcions, Carmen Calvo, ha recordat aquest dimecres que el vaixell de l'organització Proactiva Open Arms no té llicència per dur a terme rescats al Mediterrani i ha apel·lat al compliment de la llei en ser preguntada sobre possibles sancions a l'ONG.

"El nostre país és un estat de dret i les institucions, poders públics i ciutadans estem sotmesos a les lleis, inclòs un vaixell", ha explicat Carmen Calvo en una entrevista a la Ser recollida per Europa Press.

Així mateix, ha recordat que el mateix fundador de l'ONG, Òscar Camps, ha reconegut "quines són les condicions del buc" i quina activitat pot dur a terme. "Té una autorització per oferir ajuda humanitària i aquestes són les condicions en les quals pot sortir i pot operar; li va recordar el ministre i al nostre país tots sabem què es pot fer i què no es pot fer", ha reiterat Calvo.

La vicepresidenta ha celebrat el desembarcament dels migrants que continuaven encara al vaixell de bandera espanyola i ha ressaltat l'esforç del Govern central per trobar una solució a la crisi humanitària. "Hem actuat amb la coherència de la seguretat i respecte als drets humans, però ens alegra que la solució d'aquestes persones s'hi hagi resolt", ha indicat Calvo.

Així mateix, ha insistit que, durant la crisi, l'Executiu de Pedro Sánchez va mantenir "infinitat" de contactes amb les autoritats italianes per "veure si adoptaven alguna decisió". La vicepresidenta ha precisat que aquests contactes es van mantenir amb els ministres de Transports i Exteriors, però que no va arribar a parlar amb el ministre d'Interior, Matteo Salvini.

Sobre l'Ocean Viking, el vaixell de Metges sense Fronteres que es troba també al Mediterrani sense poder atracar en un port segur amb més de 300 migrants a bord, Calvo ha insistit en la necessitat d'una resposta coordinada d'Europa. "Espanya és el país que més i millor fa la seva tasca, ho fem amb criteris de seguretat i resposta humanitària i pretenem que Europa millori i avanci perquè la resposta no pot correspondre sempre a un sol país".