Publicat 13/3/2019 16:08:41 +01:00CET

Calvet demana a l'Estat les competncies per elegir l'operadora de la llanadora a l'aeroport del Prat

AMP.- Calvet demana una relació bilateral entre Territori i Foment pel després d
EUROPA PRESS

Lamenta que es doni per fet que el servei sigui per a Renfe

BARCELONA, 13 mar� (EUROPA PRESS) -

El conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Dami Calvet, ha demanat formalment a l'Estat que inici la tramitació per assignar a l'administració catalana la capacitat per escollir l'operadora de la llanadora que va des de Barcelona a l'aeroport del Prat.

Calvet va traslladar la petició aquesta mateixa setmana en una missiva al secretari d'Estat d'Infraestructures, Transport i Habitatge, Pedro Saura, ha explicat aquest dimecres en comissió parlamentria per explicar la gestió de Rodalies.

El secretari d'Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat, Isidre Gavin, va enviar una altra carta a la presidenta d'Adif, Isabel Pardo de Vera, en referncia a la petició enviada a Saura, han explicat les fonts de la Conselleria a Europa Press.

A més, ha lamentat que ja es doni per fet que el servei que enllaar l'estació de Sants amb l'aeroport ser operat per Renfe, i ha recordat que ell mateix va traslladar a Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) que estudin la seva operabilitat.

La petició arriba una setmana després que el president de Renfe, Isaías Táboas, afirmés que l'empresa pública disposa de trens per oferir el servei de tren llanadora en "sis o set minuts".

Una proposta que succeeix a la del president de FGC, Ricard Font, que va plantejar en la presentació de l'Agenda de FGC fins al 2030 fer-ho amb quatre trens per hora i cada 15 minuts.