Publicat 24/07/2021 13:30CET

La calor posa en risc avui 13 províncies tot i que les temperatures baixen a la vall de l'Ebre i Pirineus

MADRID, 24 jul. (EUROPA PRESS) -

La calor posarà aquest dissabte en risc 13 províncies en una jornada amb un descens notable de les temperatures a la vall de l'Ebre i Pirineus mentre que les temperatures seran significativament altes al sud-est peninsular i les Balears, i arribaran als 40-42 graus a l'interior de Múrcia i Almeria i zones de Màlaga, segons la predicció de l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET).

En concret, en risc per altes temperatures hi haurà Granada, Barcelona, Lleida, Tarragona i Alacant, i ascendiràn a important Almeria, Màlaga, Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera, Albacete, Múrcia i València.

Aquest dissabte, a Galícia, Cantàbric, Pirineus i nord de Canàries s'esperen intervals de núvols, amb pluges febles a l'oest de Galícia sense descartar-ne, de manera ocasional d'oest a est, a la resta.

Predomini de cels poc ennuvolats o buits a la resta de la Península i Balears, tot i que amb intervals de núvols a l'àrea mediterrània, que podrien provocar a la segona meitat del dia algun ruixat a punts aïllats de l'extrem oriental peninsular i Balears, amb escassa o cap precipitació, però amb ratxes de vent localment molt forts.

S'esperen calitges a l'est de Canàries, que també es podrien produir a la part oest, així com al sud-est peninsular, Melilla i Balears. No es descarten boires matinals a Ries Baixes.

Les temperatures baixaran a gran part de l'interior peninsular, de manera notable a la vall de l'Ebre i Pirineus, però augmentaran a l'àrea mediterrània i a Canàries. Tant les diürnes com les nocturnes, seran significativament altes a l'àrea mediterrània, on les màximes superaran els 36 graus, i podran arribar als 40-42 graus a l'interior de Múrcia i Almeria i zones de Màlaga.

Els vents seran variables a àrea mediterrània oriental i de component oest a la resta de la Península, amb intervals de ponent fort a l'àrea de l'Estret i Màlaga. Alisis a Canàries, amb intervals de fort.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés