Publicat 12/7/2019 10:35:49 +02:00CET

La calor posa aquest divendres en alerta taronja i groga més de mitja Espanya

Mapa de altas temperaturas
ELTIEMPO.ES

MADRID, 12 jul. (EUROPA PRESS) -

La calor posarà aquest divendres 12 de juliol en risc groc i taronja (risc important) un total de 32 províncies a bona part de l'interior peninsular i les illes Balears per temperatures que poden arribar fins als 40ºC, segons la predicció de l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET).

Així, aquest divendres estan amb el nivell taronja Albacete, Conca, Guadalajara, Toledo, Àvila, Zamora, Lleida, Madrid i València, Osca, Saragossa i Jaén; mentre que Almeria, Còrdova Granada, Terol, Ciudad Real, Burgos, Lleó, Palència, Salamanca, Segòvia, Sòria, Valladolid, Barcelona, Tarragona, Alacant, Badajoz, Càceres, Lugo, Ourense, Pontevedra, Eivissa i Formentera, Mallorca i Múrcia tindran avisos de nivell groc.

Segons AEMET, províncies com Madrid, Lleida, Guadalajara o Albacete podran arribar als 40ºC. Pel que fa a les illes Balears, les temperatures podran assolir els 36ºC a l'interior i nord-est de Mallorca i els 35ºC al nord d'Eivissa.

Amb l'augment de les temperatures, predominarà el cel poc ennuvolat o ras a gran part del país, excepte alguns intervals de núvols baixos a Galícia, el Cantàbric occidental, l'oest d'Andalusia, a l'àrea de l'Estret i al nord de les illes Canàries.

A més, segons indica AEMET, al llarg del dia anirà augmentant la nuvolositat de tipus mitjà i alt a part de la Península i les Balears, sobretot en el quadrant sud-oest peninsular. També s'espera una mica de nuvolositat d'evolució diürna als Pirineus, on no es descarta cap ruixat o tempesta aïllada.

Sobre les temperatures, les diürnes patiran un descens al sud-oest peninsular. Per contra, experimentaran un ascens a zones de la meitat nord i terç oriental, així com a les Balears. Respecte a les nocturnes, ascendiran a bona part de la Península.

Finalment, bufaran vents de component nord a Galícia, el Cantàbric, l'alt Ebre i les Canàries i hi haurà un predomini de vents fluixos a la resta.