Actualitzat 20/5/2014 12:49:58 +00:00 CET

El CaixaForum reflexiona sobre el temps en una exposició amb els seus fons d'art contemporani

CaixaForum de Barcelona
EUROPA PRESS

BARCELONA, 20 maig (EUROPA PRESS) -

L'Obra Social La Caixa revisa la seva col·lecció d'art contemporani en una nova exposició, 'Contratemps', en què a partir de deu obres del seu fons el jove comissari Sabel Gavaldon (Barcelona, 1985) s'interroga sobre el control del temps a la societat actual, dins del cicle 'Comisart. Noves mirades sobre la Col·lecció La Caixa'.

Segons ha informat l'organització en un comunicat, aquesta mostra --al CaixaForum de Barcelona-- presenta el treball d'artistes que reflexionen sobre l'ús del temps mitjançant diferents alternatives, ja siguin utopies creatives o denúncies dels mecanismes que condicionen la llibertat de les persones.

Les obres seleccionades oposen resistència davant de les condicions de continuïtat i regularitat que governen la societat de consum, i alhora imaginen un temps alliberat de les servituds de la disciplina laboral.

Aquests artistes posen en suspens l'economia del temps capitalista i inviten a interrogar-nos sobre la dimensió íntima i afectiva que adquireixen els nous mecanismes de control a l'àmbit del treball.

La indústria va imposar la seva dictadura de la puntualitat mitjançant rellotges i cronòmetres, sirenes i fitxes de control, alarmes i sancions, quotes de producció i comparatives d'eficiència que actualment s'han interioritzat.

ARTISTES D'AVANTGUARDA

L'exposició inclou artistes representatius de l'avantguarda artística dels últims trenta anys presents en la Col·lecció La Caixa com Esther Ferrer, Edward Ruscha i Michael Snow, al costat de creacions de l'última dècada de Montserrat Soto, Ignacio Uriarte, Tobias Rehberger i Dora García, així com obres cedides expressament per a aquesta mostra de Martí Anson, Ioana Nemes i Fito Conesa.

'Contratemps', que es podrà veure fins al 24 d'agost, és la tercera i última de les exposicions que poden veure's aquesta temporada en CaixaForum Barcelona emmarcades en la primera edició de Comisart, el programa impulsat per l'Obra Social La Caixa per oferir oportunitats de professionalització al sector del comissariat espanyol, així com per brindar noves mirades sobre els seus fons d'art contemporani.

el més llegit

 1. 1

  Tarragona intensificarà les sancions per no complir les mesures de prevenció del Covid-19

 2. 2

  Coronavirus.- Usoc deixa sense efecte la vaga de sanitat al Segrià (Lleida)

 3. 3

  Presó per a la detinguda per matar a punyalades una familiar a Pont de Vilomara (Barcelona)

 4. 4

  Alba Vergés no descarta confinar a casa als veïns del Segrià (Lleida)

 5. 5

  Tres detinguts en una operació antijihadista a Badalona (Barcelona)