Publicat 7/11/2015 12:32:11 +01:00CET

Una cadira intel·ligent permet que els nens amb pluridiscapacitat puguin desplaçar-se

ESPLUGUES DE LLOBREGAT (BARCELONA), 7 nov. (EUROPA PRESS) -

Professionals i famílies de nens amb pluridiscapacitat han presentat aquest dissabte una cadira intel·ligent que permet a aquests nens desplaçar-se de manera autònoma gràcies a l'adaptació del motor d'un cotxe elèctric de joguina.

Segons un comunicat de l'Hospital Sant Joan de Déu, d'Esplugues de Llobregat, ha estat desenvolupada pel seu fisioterapeuta Jordi Ventura juntament amb professionals de l'escola Nexe Fundació i d'altres escoles d'educació especial, i també pares de nens amb diversitat funcional.

L'invent s'ha fet amb criteris de baix cost, perquè totes les famílies puguin adaptar la cadira del seu fill amb una inversió mínima.

Aquests nens pateixen discapacitats greus que els impedeixen desplaçar-se per si mateixos, perquè no caminen i perquè no poden utilitzar les cadires elèctriques existents, ja que el seu ús requereix unes capacitats cognitives i físiques que ells tenen molt limitades.

Al llarg de deu mesos, el grup liderat per Jordi Ventura va treballar en el desenvolupament de la cadira exploradora intel·ligent i per a això van adaptar el motor d'un cotxe elèctric de joguina amb un programa informàtic dissenyat especialment, afegint uns sensors per impedir que la cadira xoqués amb les parets.

el més llegit

 1. 1

  Catalunya registra tres brots a Tarragona

 2. 2

  Excavacions a Banyoles (Girona) descobreixen un pou amb restes visigòtiques "excepcionals"

 3. 3

  Illa diu que hi ha 73 brots actius de coronavirus a Espanya

 4. 4

  Vuit detinguts a Barcelona per estafes 'online' amb mascaretes i tests de covid-19

 5. 5

  La Crida aposta per dissoldre's i sumar-se al nou partit de Puigdemont