Cada català va reciclar 18,5 quilos de plàstic i 25 de cartró el 2018, un "rècord històric"

Contenidors de reciclatge
DIPUTACIÓN DE BARCELONA - Archivo
Publicat 9/4/2019 17:43:55CET

El territori va recollir més de 261.700 tones d'envasos, un 3,3% més

BARCELONA, 9 Abr. (EUROPA PRESS) -

Cada català va reciclar 18,5 quilos de plàstic, llaunes i brics durant el 2018, i 24,9 quilos d'envasos de paper i cartró durant el 2018, que s'ha convertit en un rècord històric", segons les dades d'Ecoembes que ha aportat el director territorial, Jordi Pietx.

Catalunya va reciclar 261.701 tones d'envasos durant l'any 2018, la qual cosa representa un 3,3% més que l'any anterior, gràcies a la col·laboració i el compromís ciutadà, ha destacat Pietx, acompanyat del director de l'Agència Catalana de Residus (ARC), Josep Maria Tost.

Les xifres relacionades amb els envasos de plàstic i cartró constaten que la comunitat continua fent passos cap a una societat "cada vegada més compromesa amb l'economia circular", ha subratllat Pietx en una roda de premsa per presentar les dades que corresponen a l'any passat.

"Els contenidors es van omplir més que mai aquest 2018 amb 24,9 quilos per ciutadà en el contenidor blau -un 19,1% més-- i 18,5 quilos per ciutadà en el groc --un 13,5% més--", ha destacat, i alhora ha constatat que el compromís de la societat catalana amb el reciclatge és indubtable.

Les dades generals responen als envasos de contenidors a peu de carrer de gestió municipal, però també a les recollides comercials complementàries i privades al marge, que tenen lloc als camps de futbol, estacions de tren, aeroports i concerts.

El descens de les recollides en aquests àmbits complementaris als que lideren els ens municipals ha llastrat el creixement general de recollida d'envasos a Catalunya, que s'ha situat en el 3,3%, el segon augment més alt de l'Estat, seguit de la Comunitat Valenciana.

Pietx ha situat en més del 80% el nombre d'envasos de plàstic que han posat en el mercat les grans empreses i que són reciclats, la qual cosa contrasta amb el 40% exhibit per l'ARC en dades del 2017 el juny de l'any passat, a causa del tipus de materials recollits, ha observat Tost.

El director de l'ARC ha demanat un registre nacional de tots els envasos que es posen en el mercat, perquè la tecnologia ha de poder permetre-ho, ha defensat.

HÀBIT DE RECICLAR DISPARAT

"L'any 2018, l'hàbit diari de reciclar s'ha disparat a Catalunya i alhora s'ha consolidat el model actual de reciclatge, un model que suma, que implica i involucra tothom i en el qual els ciutadans confien", ha ressaltat Pietx.

A Catalunya, han estat operatius 37.460 contenidors grocs i 35.078 contenidors blaus, de manera que s'ha aconseguit una xifra total de 72.538 iglús de reciclatge, a més de totes les entitats que fan recollida porta a porta d'envasos a 178 municipis catalans.

L'actualitat més visitada a Aldia.cat

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2019 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.