Publicat 11/4/2019 13:04:34 +02:00CET

El CAC premia un treball sobre les claus de l'xit dels 'remakes' en sries

El CAC premia un treball sobre les claus de l'xit dels 'remakes' en sries
CAC

BARCELONA, 11 abr. (EUROPA PRESS) -

El Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) ha atorgat el primer premi dels XXX Premis CAC a la investigació, dotat amb 5.000 euros, a un treball sobre les claus de l'xit dels 'remakes' en sries de ficció, ha informat l'organisme regulador aquest dijous en un comunicat.

El treball premiat, 'La adaptación de formatos en televisión: los remakes transculturales de series de ficción. Los casos de 'Life on Mars' y 'The Office'', d'Isadora García Avis, analitza els mecanismes creatius que permeten adaptar una cultura d'una srie a una altra.

Segons García, la clau per poder fer un 'remake' i que continu tenint xit est en aconseguir un equilibri entre la cohesió del relat i l'adaptació al context local, amb els dos exemples: l'original britnic 'Life on Mars' que es va adaptar al públic espanyol en 'La chica de ayer', i la britnica 'The Office' que es va traslladar als Estats Units.

L'autora destaca que l'adaptació 'Life on Mars' no va tenir suficientment xit a Espanya perqu es van combinar fragments literals de la srie britnica amb el context espanyol, per sense aconseguir una histria orgnica i veritablement local.

En canvi, el 'remake' americ de 'The Office' va ser un xit perqu els guionistes van desmuntar completament la srie original i la van tornar a muntar, amb les peculiaritats dels Estats Units.

El segon premi, dotat amb 2.000 euros, va recaure a Sara Rovira i Irene Tor pel treball 'Serveis d'accesibilitat sensorial a les televisions catalanes', que analitza aquest tipus de serveis en els canals que emeten en catal.