Publicat 04/06/2021 17:31

El CAC premia 17 treballs que fomenten l'educació en comunicació audiovisual a les escoles

El president del CAC Roger Loppacher.
CAC

BARCELONA, 4 juny (EUROPA PRESS) -

El Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) ha concedit 17 Premis el CAC a l'Escola destinats a alumnes i professors dels centres educatius de Catalunya per treballs que tenen l'objectiu fomentar l'educació en comunicació audiovisual en l'mbit escolar.

En un comunicat, el CAC ha assenyalat que s'havien presentat 108 treballs d'escoles de tot Catalunya i que l'acte de lliurament s'ha dut a terme de manera virtual a 12 centres educatius, a tres alumnes per treballs de batxillerat i a dos professors.

En els treballs premiats, el llenguatge audiovisual es fa servir per generar reflexió i debat sobre diverses qüestions, com les conseqüncies de la pandmia, la perspectiva de gnere, les relacions txiques, la publicitat, els refugiats o la histria.

Els alumnes han treballat diversos gneres periodístics i formats audiovisuals, com ara magazins, documentals, curtmetratges, programes de rdio o YouTube, per transmetre missatges i valors.

En els treballs premiats dels professors, els projectes tracten sobre el bon ús de la tecnologia i aprofiten la motivació dels alumnes per fer servir mbils o tauletes per promoure la creació literria o lluitar contra la bretxa digital.

El president del CAC, Roger Loppacher, ha destacat que les noves eines de comunicació, els dispositius, internet i les xarxes socials tenen un gran potencial, per també presenten riscos, per la qual cosa la institució vetlla perqu els continguts siguin "adequats, no discriminin les persones, no fomentin l'odi i no desinformin".

El conseller d'Educació de la Generalitat, Josep Gonzlez-Cambray, que ha participat en el lliurament a través d'un vídeo, ha felicitat els alumnes i els professors per uns treballs "molt importants, especialment en un món com l'actual, en qu les noves tecnologies tenen una gran influncia".
www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2023 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés