Publicat 07/03/2019 11:35CET

El CAC i l'Hospital de Bellvitge elaboraran materials per prevenir addiccions al joc

El CAC i l'Hospital de Bellvitge elaboraran materials per prevenir addiccions
CAC

BARCELONA, 7 mar� (EUROPA PRESS) -

El Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) i l'Hospital Universitari de Bellvitge elaboraran una srie de materials didctics destinats a famílies i professionals de l'educació per prevenir l'addicció a jocs, apostes i videojocs, així com trastorns alimentaris com l'anorxia i la bulímia nervioses.

El conveni signat per les dues entitats preveu l'intercanvi de recursos i d'informació sobre aquestes matries, així com la difusió dels continguts didctics per a les xarxes socials respectives, han informat aquest dijous les dues institucions.

Una de les primeres actuacions ser elaborar una unitat didctica sobre el joc i les apostes en línia, que ser inclosa en el material divulgatiu que programa eduCAC ofereix a les escoles i les famílies.

També es preveu una experincia pilot d'organització de tallers, que duran a terme professionals de Bellvitge i que es faran en escoles, per prevenir les addiccions al joc en línia i als videojocs i sobre trastorns alimentaris.

La iniciativa respon l'increment de les consultes vinculades a l'ús de les tecnologies per part dels menors d'edat pel que fa als jocs i apostes, als videojocs i als trastorns alimentaris.

El president del CAC, Roger Loppacher, ha remarcat el problema que suposa l'addicció als jocs d'atzar i les apostes a internet, i ha destacat que les noves tecnologies han provocat un canvi important del perfil de l'addicte i una afectació a un públic cada vegada més jove.

Loppacher ha reclamat una regulació més estricta sobre aquest tipus de joc, ha reiterat la seva petició de prohibir l'emissió de publicitat de jocs d'atzar i les apostes durant la franja d'horari protegit, i ha retret l'ús publicitari de personatges famosos.

Ha subratllat la importncia de disposar de materials didctics per prevenir els trastorns alimentaris com l'anorxia i la bulímia, i ha recordat que recentment ha denunciat davant de l'Agncia Catalana del Consum set continguts a internet.

Les dades sanitries indiquen un creixement molt important del joc en línia i un augment en parallel de les ludopaties derivades d'aquest fenomen, amb l'agreujant que les persones triguen menys a adquirir-les.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés