Publicat 22/2/2019 15:19:45CET

El CAC denuncia set continguts de la xarxa per promoure l'anorxia i la bulímia

BARCELONA, 22 febr. (EUROPA PRESS) -

El Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) ha presentat una denúncia a l'Agncia Catalana del Consum (ACC) contra set continguts d'Internet que promovien l'anorxia i la bulímia, i es tracta de la primera vegada que presenta una denúncia d'aquest tipus de continguts al Govern.

Segons ha informat l'organisme regulador aquest divendres en un comunicat, la presentació es fa a l'empara d'un decret llei del Govern que modifica el Codi de consum de Catalunya i que preveu multes de fins a 100.000 euros per a webs, blocs i xarxes socials que facin apologia de trastorns de la conducta alimentria.

Aquests continguts fan un ús habitual de conceptes com 'princesa' o 'amigues Ana i Mia' i inciten a prctiques contrries a la salut, com dietes i hbits alimentaris no saludables, conductes purgatives, ingesta de frmacs i conductes autolesivas o sucides.

Així mateix, presenten elements de creació d'identitat grupal, com discursos positius sobre els trastorns de la conducta alimentria, el suport a les persones que els pateixen perqu persisteixin en les seves prctiques, l'organització de "curses de quilos" i les estratgies per amagar el trastorn a la família.

El Consell Executiu va aprovar el 22 de gener el Decret llei 2/2019 que modifica el Codi de consum de Catalunya amb l'objectiu de dotar la Generalitat d'un marc legal per perseguir i sancionar els continguts que fan apologia dels trastorns de la conducta alimentria a Internet.