Publicat 13/11/2019 16:07:23 +01:00CET

El CAC demana més presència del català en els serveis de vídeo per encàrrec

El president del CAC, Roger Loppacher.
CAC

BARCELONA, 13 nov. (EUROPA PRESS) -

El president del Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC), Roger Loppacher, ha demanat aquest dimecres que la Directiva audiovisual europea inclogui mesures per impulsar la incorporació de produccions fetes a Catalunya i d'obres en llengua catalana als catàlegs de les plataformes de video per encàrrec, com Netflix o HBO, així com obligacions per finançar l'obra local.

En un acte a Madrid organitzat per la Càtedra Unesco d'Investigació en Comunicació que promou la Universitat Rey Juan Carlos, ha demanat a les plataformes que evitin continguts perjudicials per als menors o que incitin l'odi.

Loppacher ha dit que la quota del 30% que estableix la directiva per a la promoció i difusió d'obres europees "és un avenç en relació amb la situació actual, però és insuficient si el que es vol és equilibrar l'oferta de continguts europeus".

El president del CAC ha considerat que caldria ampliar les obligacions de producció i emissió europees, de manera que s'estableixin mesurades per promoure també la diversitat cultural i lingüística de l'Estat.

Loppacher ha dit que la directiva "obre la porta al fet que es puguin establir contribucions financeres" als prestadors no lineals, així com, en determinades condicions, els prestadors establerts en un altre estat membre, però que es dirigeixen al seu públic.