Publicat 15/7/2019 10:27:56 +02:00CET

Busquen tres espeleòlogues catalanes en una cova a Cantàbria després de retardar-se la seva hora de sortida

Una de las cuevas halladas en Cáceres con motivo de las obras de la ronda Sureste (Recurso)
EUROPA PRESS - Archivo

SANTANDER, 15 jul. (EUROPA PRESS) -

Set integrants de l'equip de Protecció Civil del Govern de Cantàbria, distribuïts en dos equips, integren el dispositiu d'exploració que es va establir aquest diumenge a la nit al municipi d'Arredondo per buscar tres espeleòlogues que es van endinsar a la cova de Cueto-Coventosa i que en van sortir a l'hora prevista.

Pel que sembla, es tracta de tres dones d'entre 40 i 50 anys, residents a Catalunya, que, després d'entrar a la cova per dur a terme una ruta d'espeleologia, es van retardar en la sortida, cosa que va alertar un dels seus companys.

El 112 ha informat en un comunicat que, segons les dades de què disposen, les espeleòlogues coneixen la tècnica i compten amb material, però era la primera vegada que duien a terme aquesta ruta.

Aquestes mateixes fonts han assenyalat que, "degut a la dificultat tècnica d'aquesta cova i la seva longitud es triga més a fer el recorregut del que marquen les guies d'experts en espeleologia, per la qual cosa es trobarien dins del període acceptable de retard".

Tot i això, per prevenció, s'ha iniciat un dispositiu d'exploració amb 2 equips, un d'ells format per 3 persones i l'altre per 4, de l'equip de Protecció Civil del Govern de Cantàbria.

Un d'ells, el de quatre persones, entrarà per la boca de Coventosa i l'altre, de tres, per la boca de Cueto per buscar-les a l'interior de la cova i sortir amb informació sobre si es tracta d'un retard i estan cansades o si s'ha pogut produir un accident.