Publicat 19/5/2020 15:29:57 +02:00CET

Budó sobre l'error en 3.293 casos de Covid-19: "Salut és qui ho gestiona de primera mà"

Test ràpid de Covid-19 (Arxiu)
H.Bilbao - Europa Press

   Admet que "els dilluns hi ha més confusió i ball de xifres"

   BARCELONA, 19 maig (EUROPA PRESS) -

   La consellera de Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, s'ha remès al comunicat de la Conselleria de Salut de la Generalitat després de registrar-se un error en el registre de 3.293 casos de coronavirus a Catalunya: "Salut és qui ho gestiona de primera mà", i ha afegit que aquest departament del Govern ja ha fet tots els aclariments --en referència a un comunicat de la nit del dilluns--.

   Ho ha explicat aquest dimarts des del Palau de la Generalitat en roda de premsa telemàtica després del Consell Executiu en ser preguntada per quin és l'hospital que ha reportat els casos de Covid-19 que finalment han estat descartats i sobre qui assumirà les responsabilitats de l'error.

   A més, Budó ha afegit que "els dilluns hi ha més confusió i ball de xifres perquè arriben les dades traslladades del cap de setmana i no es normalitzen fins al dimarts, el dimecres o el dijous".

DE 63.441 INFECTATS A 60.148

   Salut va explicar el dilluns a última hora que havien identificat una error en el recompte de casos positius de coronavirus amb 3.293 descartats, per la qual cosa es passava d'un registre de 63.441 persones infectades el diumenge a 60.148 l'endemà.

   El departament ha concretat que el resultat de la prova PCR és específic de cada laboratori i que és el Sistema sanitari integral d'utilització pública de Catalunya (Siscat) qui homogeneïtza els resultats per registrar les dades de la pandèmia a Catalunya.

   Un centre sanitari de Barcelona reportava la proves amb resultat 'no detectable' --que es tradueix en casos negatius-- com 'no concloent', que s'utilitza per a casos probables i epidemiológicamente positius.

   Així, la reducció de 3.293 casos positius a Catalunya es deu al fet que aquest problema "sorgeix des del primer moment de la declaració del centre".

Contador