Publicat 11/10/2019 15:26:43 +02:00CET

Buch qualifica de "més que bona" la relació operativa entre els Mossos i la resta de cossos

El conseller d'Interior, Miquel Buch, acompanyat del president del CCVOC, Ignasi Giménez, i l'alcaldessa de sabadell, Marta Farrés
EUROPA PRESS

Diu que augmentaran plantilla al Vallès "en funció de les realitats delictives"

SABADELL (BARCELONA), 11 oct. (EUROPA PRESS) -

El conseller d'Interior de la Generalitat, Miquel Buch, ha qualificat de "més que bona" la relació operativa entre els Mossos d'Esquadra i la resta de cossos de seguretat de l'Estat, després del discurs del general en cap de la VII Zona de la Guàrdia Civil a Catalunya, Pablo Garrido.

Durant una atenció als mitjans aquest divendres, després de reunir-se amb els alcaldes del Vallès Occidental, Buch ha observat que la relació operativa policial és una, i la política, una altra, i que la coordinació dels cossos és correcta i tothom vetlla per la seguretat de la ciutadania, tot i que ha considerat que "es va trepitjar un terreny que no correspon", en al·lusió a les paraules de Garrido.

Per a operatius futurs, ha dit que "cada cos, en funció de les seves competències, ha de vetllar perquè es compleixi la legalitat".

FALTA D'EFECTIUS AL VALLÈS

El titular d'Interior català ha admès la manca d'efectius de la policia catalana, davant la petició dels alcaldes d'incrementar el nombre, i s'ha compromès a augmentar la plantilla policial a la comarca "en funció de les realitats delictives i del territori", tot i que sense posar cap xifra concreta.

Així mateix, ha ressaltat la bona feina conjunta entre els Mossos i policies locals de la zona perquè "una zona atractiva per a delinqüents" tingui amb fets delictius per sota de la mitjana catalana, amb 48,6 fets per 1.000 habitants al Vallès, davant dels 76,6 de mitjana en el conjunt de Cataluyna, ha apuntat.

Buch ha celebrat el Pla Operatiu Específic contra els robatoris amb força a domicilis, que s'han rebaixat un 17,7%, un fet, com ha determinat, "que crea molta victimització i inseguretat" entre la població.