Publicat 18/7/2019 13:11:19 +02:00CET

Buch proposarà aquest divendres a Colau un pla estratègic i 320 mossos més "contra la inseguretat"

El conseller d'Interior de la Generalitat de Catalunya, Miquel Buch, saluda alguns dels agents de Mossos d'Esquadra guardonats en l'acte central del Dia dels Esquadres a Barcelona en el qual es reconeix la professionalitat del cos de Mossos.
David Zorrakino - Europa Press

BARCELONA, 18 jul. (EUROPA PRESS) -

El conseller d'Interior de la Generalitat, Miquel Buch, ha dit que proposarà aquest divendres a l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, impulsar un pla estratègic i destinar 320 agents més dels Mossos d'Esquadra a la ciutat "contra la inseguretat" i l'augment dels delictes.

En una roda de premsa aquest dijous, Buch ha explicat que farà aquesta proposta a Colau en el marc de la Junta Local de Seguretat que se celebrarà aquest divendres, i ha afegit que traslladarà a l'alcaldessa la necessitat d'abordar el repunt de delinqüència més enllà d'augmentar el nombre d'agents als carrers.

Actualment, a Barcelona hi ha destinats 2.380 agents, 137 més en pràctiques i altres agents dels serveis centrals, que depenen de les necessitats que tingui la ciutat, segons han informat fonts de la Conselleria d'Interior de la Generalitat a Europa Press.

"Posaré sobre la taula la necessitat d'impulsar un pla estratègic per una ciutat segura. En aquest pla no només hi han de participar Interior i l'Ajuntament, sinó que han de poder participar-hi altres conselleries com la de Treball, Assumptes Socials i Famílies i Justícia, així com regidories del consistori", ha expressat.

Buch ha recordat que ja s'han incorporat als Mossos 466 nous agents, que es troben en període de pràctiques i que formen part del pla de reforç d'estiu: "Preveiem que els 320 agents es vagin incorporant durant els propers mesos. No tots seran nous agents, hi haurà una redistribució d'efectius".

El conseller també ha assenyalat la multireincidència com un dels principals problemes per fer front a l'augment dels furts a la capital catalana: "Ens interessa que els delinqüents deixin de ser al carrer", i ha dit que les multes l'única cosa que fan és incentivar que continuïn robant per pagar-les.

"La nostra oferta i compromís de dedicar 320 agents més a la ciutat és una mostra de la nostra aposta per un pla estratègic per combatre la inseguretat, encara que insistim que aquest pla ha d'anar més enllà de destinar més policia. Hi ha altres camps en els quals s'ha de treballar", ha conclòs Buch.