Publicat 3/10/2019 17:20:38 +02:00CET

Buch no veu "cap dada objectiva" per aplicar la llei de seguretat nacional a Catalunya

El conseller d'Interior, Miquel Buch
EUROPA PRESS

CORNELLÀ DE LLOBREGAT (BARCELONA), 3 oct. (EUROPA PRESS) -

El conseller d'Interior de la Generalitat, Miquel Buch, ha defensat aquest dijous que no hi ha ni hi haurà "cap dada objectiva" per aplicar la llei de seguretat nacional a Catalunya, i ha remarcat la seva confiança absoluta en els Mossos d'Esquadra.

Ho ha dit en una atenció als mitjans després de signar un conveni de col·laboració amb Securitas en el qual l'empresa s'ha adherit al protocol de seguretat contra les violències sexuals en entorns d'oci que ha promogut la Conselleria d'Interior.

"No hi ha cap dada objectiva ara mateix i no hi haurà cap dada objectiva perquè es pugui aplicar aquesta llei, perquè els Mossos d'Esquadra compleixen les seves competències", ha remarcat el conseller.

Ha afirmat que valorar l'aplicació d'aquesta llei a Catalunya "forma part del debat polític partidista de precampanya" per les eleccions generals del 10 de novembre, i ha demanat que les formacions polítiques debatin sobre els assumptes que interessen a la societat i no banalitzin l'aplicació d'aquesta norma.

Preguntat sobre com afronten el departament i els Mossos les mobilitzacions per la sentència de l'1-O, Buch ha respost que ho faran "vetllant per la seguretat i la protecció" dels ciutadans que es volen manifestar i expressar lliurement i democràticament la seva opinió.

"Una vegada més el cos de Mossos d'Esquadra demostrarà que està al servei de la societat, dels catalans i catalanes, i vetllarà per la seva seguretat i per protegir els seus drets com a ciutadans", ha exposat.