Publicat 14/6/2019 14:52:12 +02:00CET

Buch nega que el relleu al capdavant dels Mossos obeeixi una qüestió política

28A.- Buch defensa l'actuació dels Mossos amb els llaços i demana evitar "polèmiques internes"
EUROPA PRESS - Archivo

Només té bones paraules per Esquius i encarrega a Sallent dibuixar "la policia del futur"

BARCELONA, 14 juny (EUROPA RPESS) -

El conseller d'Interior, Miquel Buch, ha negat aquest divendres que el nomenament del comissari Eduard Sallent com a cap dels Mossos d'Esquadra en substitució de Miquel Esquius obeeixi una qüestió política.

"No hi ha cap element polític que m'hagi portat a fer un canvi al capdavant de la policia", ha sostingut en resposta a una interpel·lació al Parlament sobre les forces i cossos de seguretat del diputat de Cs Matías Alonso.

Segons Alonso, els consta que el canvi de comissari cap obeeix a raons polítiques i que Esquius va estar "molt pressionat i no es va deixar embolicar, i per això el van cessar".

"No poden aspirar a polititzar la policia de la Generalitat", ha avisat Alonso, a la qual cosa Buch ha respost demanant-li que deixi de mentir i l'ha reptat a concretar una sola ordre que hagi donat el Govern per obligar el cos policial a incomplir la llei.

Segons Buch, només té "bones paraules" per Esquius i la seva feina, i ha reivindicat que va fer possible que el cos recuperés la normalitat després de l'aplicació de l'article 155 de la Constitució a Catalunya.

Al seu parer, els canvis obeeixen a la seva voluntat de preparar "la policia del futur" i creu que la incorporació de generacions més joves pot donar l'impuls necessari per afrontar noves activitats delictives com la ciberdelinqüència, entre altres qüestions.

"Significa que els que hi eren abans ho feien malament? No, en cap cas. Significa que els d'ara ho faran millor? No tenim la garantia", ha apuntat el conseller, encara que ha argumentat la necessitat d'adequar el cos de cara al futur, i creu que això pot fer-se combinant policies de les primeres promocions amb d'altres més joves.

"El nou comissari ha de dibuixar el nou impuls, cap on ha d'anar el cos. Els que estaven abans i els nous segur que faran un nou equip i dibuixaran la policia del futur", ha subratllat.

ÀREA DE SEGURETAT INSTITUCIONAL

Després de les crítiques d'Alonso sobre l'Àrea de Seguretat Institucional, que garantirà la seguretat del president de la Generalitat, dels expresidents i del titular de la Conselleria de la Presidència, Buch ha defensat que és una còpia d'un reial decret de l'Estat: "El reial decret que serveix l'Estat, al qual tant admira, el fem nosaltres a la Generalitat i el desprestigien".

"Vostès que proclamen la unitat dels catalans i espanyols, volen que hi hagi catalans de segona? El que serveix a Madrid no serveix a Catalunya?", ha preguntat el conseller.