Buch diu que el sistema de seguretat públic ha superat la "crisi" dels darrers anys

Publicat 25/11/2019 15:26:02CET
El conseller Miquel Buch inaugura l'any acadèmic a l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC).
CONSELLERIA DE INTERIOR

Destaca les últimes convocatòries de noves places de Mossos i Bombers

BARCELONA, 25 nov. (EUROPA PRESS) -

El conseller d'Interior de la Generalitat, Miquel Buch, ha assegurat aquest dilluns que el sistema de seguretat i emergències públic de Catalunya ha estat en "crisi" durant els darrers anys a causa de la situació econòmica de la Generalitat, i ha dit que estan capgirant aquesta situació.

Buch ha presidit l'obertura de l'any acadèmic de l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC) i ha destacat que en els 16 mesos de funcionament de l'actual Govern han fet dues promocions de Mossos d'Esquadra que sumen 1.500 agents, després d'estar sense noves promocions entre els anys 2013 i 2018, i ha puntualitzat que en aquests anys els professionals han afrontat la situació.

També ha subratllat que, del 2010 al 2019, només va haver-hi dues promocions de Bombers de la Generalitat, mentre que en aquests 16 mesos ja n'han fet dues que suposen 500 bombers més, i han aconseguit un acord laboral amb el cos.

"Estem capgirant aquesta situació, ja no tenim cap excusa; l'objectiu és que aquest sistema sigui el millor d'aquest país i nosaltres tenim la sort i l'honor de gestionar-lo", ha indicat.

Buch també s'ha referit al Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra la Dona i ha lamentat "la vergonya que suposa que hi hagi homes que maltractin les dones".

Així mateix, ha afirmat que els Mossos posen tots els recursos per afrontar aquesta problemàtica, i per eliminar-la també ha demanat el compromís de tota la societat.

La directora de l'ISPC, Montserrat Royes, ha ressaltat que per primer any es formaran alhora en un mateix curs aspirants a Bombers de la Generalitat i a Bombers de Barcelona, i ha agraït l'esforç del personal formador: "Tant als professionals que componen l'ISPC com als professionals de les nostres administracions, de la judicatura, de la Fiscalia o del sector privat".

En l'acte, que ha comptat amb la conferència inaugural de l'historiador Joan B. Culla, s'han lliurat 16 distincions a persones que han col·laborat amb l'ISPC.