Publicat 9/10/2019 10:47:30 +02:00CET

Buch diu que els Mossos estaran preparats davant de "qualsevol escenari" després de la sentència de l'1-O

El conseller d'Interior de la Generelitat de Catalunya, Miquel Buch, durant la seva intervenció en la presentació dels 384 mossos destinats a Barcelona, a Barcelona (Espanya), a 8 de cotubre de 2019.
David Zorrakino - Europa Press

Assegura que garantiran la convivència i la seguretat d'acord amb l'ordenament jurídic

BARCELONA, 9 oct. (EUROPA PRESS) -

El conseller d'Interior de la Generalitat, Miquel Buch, ha afirmat aquest dimecres que la professionalitat dels Mossos d'Esquadra "haurà d'estar preparada per resoldre qualsevol escenari" davant la resposta a la sentència de l'1-O, d'acord amb criteris d'actuació de congruència, oportunitat i proporcionalitat.

En un article a 'La Vanguardia' que ha recollit Europa Press, Buch ha dit que la policia catalana haurà de "protegir el lliure exercici dels drets i les llibertats i garantir la seguretat ciutadana".

El conseller opina que l'etapa actual és complexa i que "en els propers dies aquesta complexitat podria augmentar encara més", en un context polític marcat per la imminent sentència del Tribunal Suprem (TS) sobre el procés sobiranista, tot i que no esmenta explícitament la resolució judicial.

Per això, aposta per vetllar per la convivència pacífica i la protecció de les persones i els béns "d'acord amb l'ordenament jurídic" i d'acord amb les funcions de policia de seguretat ciutadana i de policia judicial que li atorga el marc legal.

Els agents hauran de "protegir el lliure exercici dels drets i les llibertats i garantir la seguretat ciutadana, i vetllar per la convivència pacífica i la protecció de les persones i els béns, d'acord amb l'ordenament jurídic", ha expressat Buch.

També ha assenyalat que l'ordre públic s'ha de posar al servei de tots els membres de la comunitat perquè quan és democràtic "serveix doblement a la llibertat i crea espais oberts a la decisió lliure i també garanteix la coexistència pacífica de les llibertats".