Buch diu que els Mossos han actuat amb professionalitat davant "situacions polítiques difícils"

Publicat 8/10/2019 10:28:59CET
El conseller d'Interior de la Generelitat de Catalunya, Miquel Buch, durant la seva intervenció en la presentació dels 384 mossos destinats a Barcelona, a Barcelona (Espanya), a 8 d'octubre de 2019.
David Zorrakino - Europa Press

BARCELONA, 8 oct. (EUROPA PRESS) -

El conseller d'Interior de la Generalitat, Miquel Buch, ha afirmat aquest dimarts que els Mossos d'Esquadra han actuat amb professionalitat i rigor en moments complexos de gestionar, com el desplegament del cos policial a Catalunya, i davant les "difícils situacions polítiques dels darrers anys".

Ha recordat que les tensions polítiques que s'han derivat de la tardor del 2017 han afectat els directius i comandaments de la policia catalana, entre ells "l'amic, el conseller Joaquim Forn, i el major --Josep Lluís-- Trapero", segons ha dit en el seu discurs en la presentació de 380 mossos destinats a la ciutat de Barcelona.

Buch també ha assegurat que tots són conscients de la complexitat actual i que "en els propers dies aquesta complexitat podria incrementar-se encara més", encara que no ha fet referència explícita a la sentència que el Tribunal Suprem (TS) ha de dictar sobre el procés sobiranista i els dirigents independentistes presos.

Ha indicat, davant dels nous agents, que els Mossos hauran de resoldre qualsevol escenari que es produeixi "sempre partint de criteris d'actuació i funcions fixades en la Llei Orgànica de Forces i Cossos de Seguretat i de la Llei de la Policia de la Generalitat".

D'acord amb aquests marcs legals i amb les funcions de policia de seguretat ciutadana i judicial, ha dit el conseller, els agents hauran de "donar compliment a la seva missió bàsica de protegir el lliure exercici dels drets i llibertats i de garantir la seguretat ciutadana, i vetllar per la convivència pacífica i la protecció de les persones i els béns, d'acord amb l'ordenament jurídic establert".