Publicat 8/10/2019 10:28:59 +02:00CET

Buch diu que els Mossos han actuat amb professionalitat davant "situacions polítiques difícils"

El conseller d'Interior de la Generelitat de Catalunya, Miquel Buch, durant la seva intervenció en la presentació dels 384 mossos destinats a Barcelona, a Barcelona (Espanya), a 8 d'octubre de 2019.
David Zorrakino - Europa Press

BARCELONA, 8 oct. (EUROPA PRESS) -

El conseller d'Interior de la Generalitat, Miquel Buch, ha afirmat aquest dimarts que els Mossos d'Esquadra han actuat amb professionalitat i rigor en moments complexos de gestionar, com el desplegament del cos policial a Catalunya, i davant les "difícils situacions polítiques dels darrers anys".

Ha recordat que les tensions polítiques que s'han derivat de la tardor del 2017 han afectat els directius i comandaments de la policia catalana, entre ells "l'amic, el conseller Joaquim Forn, i el major --Josep Lluís-- Trapero", segons ha dit en el seu discurs en la presentació de 380 mossos destinats a la ciutat de Barcelona.

Buch també ha assegurat que tots són conscients de la complexitat actual i que "en els propers dies aquesta complexitat podria incrementar-se encara més", encara que no ha fet referència explícita a la sentència que el Tribunal Suprem (TS) ha de dictar sobre el procés sobiranista i els dirigents independentistes presos.

Ha indicat, davant dels nous agents, que els Mossos hauran de resoldre qualsevol escenari que es produeixi "sempre partint de criteris d'actuació i funcions fixades en la Llei Orgànica de Forces i Cossos de Seguretat i de la Llei de la Policia de la Generalitat".

D'acord amb aquests marcs legals i amb les funcions de policia de seguretat ciutadana i judicial, ha dit el conseller, els agents hauran de "donar compliment a la seva missió bàsica de protegir el lliure exercici dels drets i llibertats i de garantir la seguretat ciutadana, i vetllar per la convivència pacífica i la protecció de les persones i els béns, d'acord amb l'ordenament jurídic establert".