Buch, després de reunir-se amb comandaments de Mossos: "Tinc plena confiança en la seva feina"

Publicat 29/10/2019 15:19:54CET
El conseller Miquel Buch amb el secretari d'Interior, Brauli Duart; el director general dels Mossos, Pere Ferrer; el cap de gabinet d'interior, Pep Montané; el comissari en cap del cos, Eduard Sallent; el comissari David Boneta i comandaments de Mossos.
EUROPA PRESS

Budó explica que el cos ha obert "l'avaluació interna més gran que s'ha fet mai"

BARCELONA, 29 oct. (EUROPA PRESS) -

El conseller d'Interior de la Generalitat, Miquel Buch, s'ha reunit aquest dimarts a la seu del departament amb comandaments dels Mossos d'Esquadra per avaluar el dispositiu d'ordre públic després de la sentència del judici a l'1-O, i després de la trobada ha afirmat: "Tinc plena confiança en la seva feina i en la seva alta capacitat d'autocrítica per continuar millorant".

En un tuit recollit per Europa Press, Buch ha explicat que ha reunit els responsables polítics i als comandaments del cos per analitzar "els esdeveniments dels darrers dies", en referència als dispositius d'ordre públic.

Després d'assistir al Consell Executiu del Govern, Buch s'ha reunit amb el secretari d'Interior, Brauli Duart; el director general dels Mossos, Pere Ferrer; el cap de gabinet d'Interior, Pep Montané; el comissari en cap del cos, Eduard Sallent; el comissari David Boneta i responsables de l'àrea d'Afers Interns i de l'àrea d'Avaluació Interna del cos.

La consellera de Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha detallat al migdia que en la reunió s'ha obert "l'avaluació interna més gran que s'ha fet mai d'un operatiu, si se'n té en compte la magnitud", en referència al dispositiu fet durant els aldarulls en resposta a la sentència de l'1-O, i ha explicat que d'aquesta reunió es deriven 15 actuacions concretes.

"D'aquesta primera anàlisi es deriven 15 actuacions concretes sobre supervisió que poden acabar amb expedient, sanció o informació reservada, però el que hem de fer com Govern és garantir tots els processos de qualsevol treballador públic", ha dit Budó, i ha afegit que les investigacions continuaran en el futur.

Budó també ha afirmat que el president de la Generalitat, Quim Torra, "manté intacta la confiança en tots els consellers" i que tant el Govern com Torra defensen Buch i els Mossos d'Esquadra.