Publicat 5/9/2019 14:06:40 +02:00CET

Buch demana reformar el Codi Penal per sancionar amb presó la reincidència i combatre els furts a Barcelona

El conseller d'Interior, Miquel Buch, en roda de premsa aquest dijous.
EUROPA PRESS

BARCELONA, 5 set. (EUROPA PRESS) -

El conseller d'Interior, Miquel Buch, ha demanat aquest dijous una reforma del Codi Penal per tornar a sancionar la reincidència amb presó i combatre els furts, després de reconèixer que "és el delicte més comú i habitual" a Barcelona.

Buch ha afirmat en una roda de premsa de presentació del pla 'Barcelona Ciutat Segura' que la capital catalana ha "experimentat un augment" en les dades de delinqüència i ha destacat que a l'estiu hi ha hagut un increment del 80% de l'activitat policial als carrers de la ciutat.

El conseller ha fet referència a la sentència del Tribunal Suprem l'any 2017, que segons Buch va posar en qüestió la modificació del Codi Penal de l'any 2015 --que anava en la línia de perseguir la reincidència amb presó-- no ha ajudat en l'estratègia de treure del carrer els delinqüents comuns".

Per aquest motiu, ha assegurat que espera que la reforma del Codi Penal "sigui un dels primers desafiaments que afronti" el nou Govern central i ha afirmat que l'Ajuntament de Barcelona i Foment del Treball també han demanat aquesta modificació.

Ha explicat que en la reunió del nou pla no ha "entrat" a valorar els robatoris amb violència, tot i que no ha negat que se'n parlarà en les properes trobades.

"MILLORAR LA PERCEPCIÓ DE SEGURETAT"

Buch també ha explicat que treballarà per "millorar la percepció de la seguretat" dels ciutadans i que utilitzarà altres vies alienes al treball policial com una millora de la il·luminació nocturna i del disseny de l'urbanisme, segons les seves paraules.

Ha recalcat que no es pot oblidar "la lluita contra la violència i les agressions sexuals", i ha afirmat que aquest ha de ser un dels pilars fonamentals del nou pla estratègic de la ciutat.