Publicat 30/7/2019 12:06:40 +02:00CET

Buch celebra que Barcelona actuï contra el top manta

El conseller d'Interior de la Generalitat de Catalunya, Miquel Buch (ARXIU)
David Zorrakino - Europa Press - Archivo

BARCELONA, 30 jul. (EUROPA PRESS) -

El conseller d'Interior de la Generalitat, Miquel Buch, ha celebrat aquest dimarts que l'Ajuntament de Barcelona, amb el seu nou tinent d'alcalde de Seguretat, Albert Batlle, hagi decidit desplegar un dispositiu policial permanent contra el top manta perquè "fins ara hi havia hagut relaxació".

En una entrevista de Catalunya Ràdio recollida per Europa Press, Buch ha ressaltat que aquest fenomen s'ha d'abordar des dels ajuntaments, que són els qui tenen la competència sobre l'espai públic, per la qual cosa ha celebrat que el Govern de l'alcaldessa d'Ada Colau hagi desplegat aquest operatiu.

"Fins ara hi havia hagut relaxació, ara hi ha voluntat d'actuar en aquest fenomen que genera inseguretat", ha recalcat el conseller, que ha apostat per atallar la venda ambulant.

Ha assegurat que la Conselleria d'Interior de la Generalitat i els Mossos d'Esquadra seran "al costat de la iniciativa" de Barcelona i d'altres ajuntaments que pateixin aquesta problemàtica, si bé també ha defensat que també s'actuï a nivell social.

El conseller ha lamentat que en els darrers quatre anys les dades delictives han augmentat a la ciutat de Barcelona, amb una tendència a l'alça des del 2015, per la qual cosa ha celebrat que des de l'Ajuntament vulguin revertir aquestes dades.

Sobre el fenomen de la multireincidència, Buch ha indicat que quan hi hagi un Govern central, a través del Ministeri de l'Interior, demanaran que impulsi una reforma del Codi Penal per poder "fer fora del carrer" els delinqüents reincidents que fan de l'activitat delinqüencial el seu 'modus vivendi'.