Buch admet que no li consta "cap comunicació" sobre la concentració de Tsunami

Publicat 18/12/2019 11:22:44CET
Ple del Parlament de Catalunya del 18 de desembre de 2019
EUROPA PRESS

Convida Cs a preguntar a la seva líder, Lorena Roldán, si la van sancionar per participar en la Via Catalana

BARCELONA, 18 des. (EUROPA PRESS) -

El conseller d'Interior, Miquel Buch, ha admès aquest dimecres que no li consta que Tsunami Democràtic hagi comunicat la iniciativa de convocar una concentració a l'entorn del Camp Nou, cosa que passa "amb moltes concentracions d'una altra índole que se celebren al país".

Així s'ha manifestat en resposta a dues interpel·lacions del PP i Cs al Parlament, que han instat Buch a aclarir qui hi ha darrere de Tsunami Democràtic, i li han demanat actuar per frenar aquest "grup anònim, que actua en la clandestinitat".

El conseller ha recordat al diputat de Cs Matías Alonso les sancions que l'Ajuntament de Waterloo (Bèlgica) va imposar al seu partit després de "la concentració no comunicada" que van fer davant la 'Casa de la República' de l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont.

"Per part del conseller, no hi ha cap instrucció per incomplir la llei amb ningú. Tenen experiència. Presentin una denúncia si creuen que faig alguna cosa malament. Actuïn, i si creuen en la justícia poden estar tranquils", ha sostingut.

També ha aprofitat per convidar Cs a preguntar a la seva líder a Catalunya, Lorena Roldán, si la van sancionar per acudir "amb barretina" a la Via Catalana del 2013.

"Fa temps va haver-hi una manifestació important a Catalunya, que va recórrer 400 quilòmetres i en la qual molts catalans es van donar la mà. Hi havia una persona que portava la barretina, la seva portaveu. Li pot preguntar si li va caure alguna sanció", ha etzibat.

DARRERE DE TSUNAMI

En resposta al líder del PP català, Alejandro Fernández, Buch ha assegurat que tots els catalans poden tenir sospites sobre qui hi pot haver darrere de Tsunami Democrátic: "També han de tenir sospites de qui va gestionar malament els comptes de l'Estat, no?", ha preguntat.

A més a més, ha acusat els populars d'haver criticat els Mossos d'Esquadra, i li ha retret que el convidés a dimitir per no defensar el cos policial, per la qual cosa "si he de dimitir, ha de plantejar-se què ha de fer vostè", adreçant-se a Fernández.

"Li garanteixo que, de totes les sospites que un servidor pot tenir, estic convençut que darrere de Tsunami no hi és vostè", ha resolt.